Videó

11 éve robbant ki a vak komondors botrány: 2024-ben Balogh József ismét polgármester lenne

rtl.hurtl.hu

2024. május 6. 6:06

2013-ban robbant a botrány Balogh József körül – 11 éve ezen a napon még nőjogi aktivisták is tüntettek a Parlamentben a családon belüli erőszak ellen. Többek között zt is követelték, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európa Tanács családon belüli erőszak elleni egyezményhez (ez azóta sem történt meg). Balogh József, volt fideszes képviselőt volt élettársa és felesége is azzal vádolta, hogy megverte őket. A férfi először azzal védekezett, hogy felesége megbotlott vak komondorukban, majd a bíróságon így magyarázta a bántalmazást: „Sajnos a párom nem tudta megérteni a lelkiállapotomat”. 2014-ben a politikust – akit ekkorra már kizárt a Fidesz – függetlenként ismét polgármesterré választották, 2024-ben ismét indulna a címért.

Ahogy nemrég megírtuk, ismét polgármester lenne Balogh József, aki 2013-ban még a Fidesz-frakció tagjaként és Fülöpháza polgármestereként olyan súlyosan megverte saját feleségét, hogy a nőnek eltört az orra és a járomcsontja is, kórházba került.

Baloghnak a botrány után végül 2016-ban le kellett mondania, mert tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Azóta lánya vezeti Fülöpházát, Baloghot pedig 2019-ben Simán választották meg képviselőnek. Azonban most ismét polgármester lenne Fülöpházán, már az ajánlóíveket is átvette.

#Videó#ezen a napon#Híradó#nőjogi aktivisták#balogh lászló#vak komondor

Címlapról ajánljuk