Videó

Ötcentis ceruza tört bele a mindszenti kislány combjába, két kórházban sem vették észre

rtl.hurtl.hu

2024. március 2. 9:19

2018-ban nagy port kavart az akkor 8 éves mindszenti kislány esete, akinek egy ötcentis ceruza fúródott a combjába. Bár az édesanya állítása szerint a háziorvos egyértelműen idegen test gyanújával küldte tovább, sem a szentesi, sem a hódmezővásárhelyi kórházban nem készítettek röntgent Barbara lábáról, és nem is találták meg a baj okát. A végén Barbara alig tudott már lábra állni. A Híradó hat éve ezen a napon számolt be az esetről.

A kislány sebe egyre csúnyább lett, végül közel egy hónap után a szegedi kórházban derült ki, hogy mi okozza a fájdalmait. Addigra már tályog alakult ki a seb körül, és a gyereket meg kellett műteni. 

Az rtl.hu megkereste Barbara édesanyját, aki azt mondta, lányának kétnaponta kellett kötözésre járnia Szegedre, és négy hónapig tartott, mire teljesen felépült. Szabóné Bartusz Nikoletta hozzátette, lánya még most is gyakran emlegeti a vele történteket, főleg ha a kórház felé járnak. Kártérítést egyik kórháztól sem kaptak, sőt ahogy fogalmazott, a vásárhelyi kórházban azt közölték, hogy ő nem tájékoztatta őket megfelelően az esetről.

 

#Videó#ezen a napon#Fókusz#ceruza#baleset#kórház#egészségügy#röntgen#idegen test

Címlapról ajánljuk