Videó

„Istenem, én nem kértem ennyi pénzt” – a hajléktalan lottómilliomos tíz éve még nem vágyott luxusra, végül néhány év alatt eltűnt a nyeremény

rtl.hurtl.hu

2024. február 4. 9:00

Andraschek László 2013 szeptemberében épp Budapestre indult egy alkoholbetegeknek tartott tréningre, amikor beugrott a lottózóba, megnézni a nyerőszámokat. Az egykor hajléktalan férfi az utolsó forintjait költötte el a lottószelvényre. Amikor rájött, hogy megnyerte a skandináv lottó főnyereményét, 630 millió forintot, nem hitt a szemének.

Mint arról a Fókusz 10 éve ezen a napon beszámolt, Andraschek László eleinte nem kezdett nagy költekezésbe. Egy-egy házat vett maguknak feleségével, és mindhárom gyermeküknek. De nem luxus-, hanem egyszerűen berendezett ingatlanokat, a régi biciklit pedig autóra cserélték. Azt mondta, nem vágyik világ körüli útra, csak a testvérét szeretné meglátogatni Kanadában, és elmenne egy hajóútra feleségével, mert még sosem utazott óceánjárón.

A lottómilliomos arról is beszélt, hogy szeretne alapítványt létrehozni alkoholbetegek számára, mivel ő maga is húsz éven át küzdött az itallal. 

Pénzügyi szakemberek már akkor arra figyelmeztettek, hogy 600 millió forint nem akkora pénz, amit ne lehetne 1-2 év alatt elverni, még akkor is, ha odafigyelünk rá. A pszichológus szerint ráadásul a mélyről jött emberek még nehezebben dolgozzák fel a hirtelen jött gazdagságot.

A szakértők jóslata sajnos bejött, tíz év se kellett, hogy Lászlóék feléljék a nyereményüket. Hatalmas ház, sofőrös luxusautó, balatoni nyaraló, belvárosi kávéház – egyebek mellett erre ment el a pénz. Fortuna vendégei címmel dokumentumfilm is készült Andraschekék történetéből.

#Videó#ezen a napon#Fókusz#lottónyertes#lottó#milliomos#hajléktalan

Címlapról ajánljuk