Videó

Telefonnal forgatott klipet Steven Spielberg

rtl.hurtl.hu

2024. február 2. 9:24

Telefonnal forgatta Steven Spielberg Marcus Mumford Cannibal című számának videóklipjét.

Még mindig vannak első alkalmak a 70 éves Steven Spielberg életében. Az Oscar-díjas rendezőt a Mumford and Sons énekese, Marcus Mumford szerette volna megszerezni első szóló klipje elkészítéséhez. A kérdés már csak az volt: hogyan? Szerencsére felesége, a többszörös Oscar-jelölt Carey Mulligan azonnal segített neki, hogy megvalósulhasson az énekes álma.

Mulligan a Graham Norton Showban osztotta meg a vicces történetet arról, 

honnan gyűjt magában bátorságot az ember, hogy egyáltalán felkeresse a legendás filmest.

A színésznő éppen Bradley Cooperrel forgatta a Maestro című filmet, aminek Steven Spielberg is a producere. Férje, Marcus otthon vigyázott beteg gyerekeikre, amikor felhívta feleségét, hogy megkérdezze:

Vajon sértő lenne felkérni Steven Spielberget, hogy forgassa le a klipemet? 

Mulligannek fogalma sem volt, de nem gondolkodott sokáig, megkérdezte a rendezőt, aki egyáltalán nem bántódott meg az ötlet miatt, sőt.

Spielberg munkássága híres speciális effektusairól. Hála a rendező vad és látványos álmainak, az elmúlt évtizedekben megannyi alkotásában elmerülhettünk már. Így például megismerhettük E.T.-t a földönkívülit, ellátogathattunk a Jurassic Parkba, ahol dinók elől rohangáltunk Allen Grant oldalán és titkos kincsek után is kutathattunk Indiana Jonesszal.  

Spielberg legendás filmje, az E.T. megnézhető az RTL+-on.

Marcus Mumford klipforgatása azonban merőben más volt, mint az eddigi munkái, amit az énekes egy Twitter (mai nevén X) bejegyzésben is megörökített:

Spielberg egy irodai gurulós széken ülve, kezében egy telefonnal videózta a gitározó Mumfordot, miközben felesége, Kate Capshaw producerként és művészeti vezetőként segítette a munkáját: ő tologatta a széken ülő és kamerázó férjét.  

Carey Mulligan szerint Spielberg és felesége tökéletes egységet alkottak, ezzel is bemutatva, milyen egy jó házasság. De mi nem mennénk el szó nélkül amellett sem, amit Mulligan tett férje videóklipjéért és karrierjéért.

Az elkészült klipet itt tudják megtekinteni:


Nyitókép: X (Twitter) / Marcus Mumford

#Videó#steven spielberg#marcus mumford#mumford & sons#zene#rendező#Kultúra#videoklip

Címlapról ajánljuk