Videó

9 évesen megerőszakolták – szörnyű gyerekkora után lett a világ leghíresebb műsorvezetője, 70 éves Oprah

Kiss BalázsKiss Balázs

2024. január 29. 16:51

Szegénységbe született, csodagyereknek tarották, kilencéves korában megerőszakolták, és egyedül küzdötte fel magát a csúcsra. Ma 70 éves a világ legnépszerűbb műsorvezetője, Oprah Winfrey.

Oprah sikertörténete igazi amerikai álom, ami rémálomként kezdődött.

1954-ben szegénységbe született, édesanyja sokáig egyedül nevelte, a kislány mégis a csúcsra tört. Háromévesen már tudott olvasni, négyévesen pedig Prédikátornak becézték a helyi Baptista templomban, mert hosszú sorokat tudott idézni a Bibliából. Már akkoriban megmutatkozott különleges tehetsége: varjakkal és csuhébabájával készített interjúkat. Ám a kis zseni élete csak kívülről tűnhetett ragyogónak. Ugyanis 9 évesen megerőszakolták, majd több férfi rokona is molesztálta.

Pályafutását a 70-es évek közepén kezdte egy nashville-i tévénél, ahol 

nemcsak a legfiatalabb, de egyben az első fekete hírolvasóként szerzett magának nevet.

1984-ben költözött Chicagóba, ahol már egyedül vezetett egy alig nézett reggeli talk show-t, ami az ő keze nyomán vált nézett műsorrá – később át is nevezték Oprah Winfrey Show-ra.

A kritikusok szerint sikere titkát megnyerő személyisége jelentette, továbbá határozott fellépése, rámenőssége és humora.

Bár eleinte csak magazintémákkal foglalkozott, később olyan komoly ügyeket is feszegetett a hajnali órákban, mint a szívbetegség, a geopolitika vagy a spiritualitás. Legemlékezetesebb szerepléseit azonban a hírességeknek köszönheti. Például 

a Michael Jacksonnal készített interjúját mai napig a világ legnépszerűbb interjújaként jegyzik a maga 36,5 milliós megtekintésével.

A világ legsikeresebb talk show.ja, az Oprah Winfrey Show 2011-ben ért véget, de a műsorvezető karrierjei itt nem fogott padlót. Külön csatornát kapott a Discovery csoportban, dolgozott a CBS-nek, majd 2018-tól az Apple-lel szerződött le, ennek keretében saját műsorokat gyártott például könyvekről, valamint a koronavírus-világjárványról.

Oprah igazi multitálentum. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy filmsztárként többször is szerepelt a mozivásznakon, rádiózott, öt könyvben jegyzik társszerzőként, valamint az online térben is aktív 70 éves kora ellenére.

 

#Videó#Oprah#70#év#műsorvezető#tehetség#siker#tragédia#erőszak#család#interjú

Címlapról ajánljuk