Videó

„Már leszoktak arról is, hogy álmodozzanak” – Ruszó Tibi falujában jártunk négy éve

rtl.hurtl.hu

2024. január 28. 11:47

Ruszó Tibi, a 2019-es X-Faktor győztese egy kis szlovák faluból érkezett Budapestre, hogy megvalósítsa álmát. A hatalmas siker után visszatért a Házon kívül stábja az énekes otthonába, Szlovákia legszegényebb régiójába, Balogújfaluba a magyar határ közelébe, hogy a kamerák megmutassák a határtalan mélyszegénységet. Ruszó Tibi édesanyja naponta tizenöt vödör vizet hozott fel a kútról, hogy mosogatni tudjon, de a helyi iskola tanára is arról számolt be, hogy az ottani iskolákban senki nem jut el az érettségéig. 

Van egy kis falu Szlovákiában, néhány 10 kilométerre a magyar határtól, ahol az ott élők számára nem sok lehetőség nyílik. A legtöbben munkanélküliek, fillérekből élnek, nagy szegénységben, a gyerekek is ebben nőnek fel. Legtöbbjük az iskolát se fejezi be, így saját maguk is kizártnak tartják, hogy valaha is rendes munkájuk legyen. Ráadásul a legtöbben szlovákul se beszélnek, csak magyarul. Pedig az ott élő gyerekeknek vannak vágyai, főleg azután, hogy az egyik falubeli srác elképzelhetetlenül nagy sikert aratott, és elképzelhetetlenül sok pénzt keresett. Az X-Faktor győztes Ruszó Tibi falujában Serdült Szilvia járt 2019-ben. A Házon kívül riportját az alábbi videóban nézheti meg.


Ruszó Tibi 12 millió forintos X-Faktor nyereményéből mára semmi sem maradt. A covid alatt megállt az élet, Tibi nem tudott fellépni, a család pedig felélte a pénzt. Vettek egy új házat, de annak az állapota sem sokkal jobb, mint az előzőé. Ezt a Fókusz tavalyi riportjában nézheti meg.


Ruszó Tibivel kapcsolatban a legfrissebb hír tavaly karácsony előtt érkezett. Akkor Érden, a Balatoni úton segített fenyőfát árulni.

#Videó#ezen a napon#ruszó tibi#X-Faktor#mélyszegénység#balogújfalu

Címlapról ajánljuk