Videó

Mészáros Lőrinc nem tudta, hogy mennyi pénze van

rtl.hurtl.hu

2023. november 28. 15:09

Okos és racionális ember, volt – ezt mondta Mészáros Lőrinc Simicska Lajosról 2017-ben. Felcsút akkori polgármetere egy ottani közmeghallgatás után arról is beszélt, hogy fogalma sincs, 70-80 vagy 100 milliárd forint a vagyona. És azt sem tudja, milyen közbeszerzéseket nyertek éppen a cégei, hiszen 20 ezer alkalmazottja van. Azt viszont határozottan visszautasította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök strómanja lenne. És szerinte nem mérgezi a barátságukat a miniszterelnökkel, hogy ő sokkal gazdagabb. Mészáros Lőrincnek manapság 660 milliárd forintos vagyona lehet. 

2017-ben voltak kempingjei a Balaton körül, szállodái országszerte. Borászatai, építőipari cégei, bankja és mezőgazdasági vállalkozásai. Focicsapata és tévé-csatornája. 2010 előtt még csak egyetlen cége volt, most száznál is több. Mészáros gázszerelőből lett néhány év alatt Magyarország egyik leggazdagabb embere. Cégeinek bevételei Simicska Lajos és Orbán Viktor szakítása után kezdtek rohamosan nőni. Simicskáról ma már nem szívesen beszél.

Lajos egy nagyon okos, racionális ember. Volt. De én inkább nem szeretném ezt kommentálni. Tehát ő így döntött, hogy ezt az utat járja, az ő dolga.

– mondta Mészáros, aki látványos vagyonosodását annak köszönhette, hogy cégei csak 2016-ban összesen 225 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el egyedül, vagy másokkal konzorciumban. Azt mondja, fogalma sincs, mekkora a vagyona. Korábban még a jóistennek, a szerencsének és barátjának, Orbán Viktornak köszönte, hogy idáig jutott. Ma már inkább önmagának tulajdonítja a sikert.

A 2023-as „A 100 leggazdagabb magyar 2023” kiadvány szerint, 660 milliárd forintra becsült vagyonával Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere. A második helyen 610 milliárd forinttal Csányi Sándor, a harmadik helyen 460 milliárd forinttal Felcsuti Zsolt állt.

#Videó#ezen a napon#mészáros lőrinc#pénz#vagyon#felcsút#gázszerelő#stróman

Címlapról ajánljuk