Videó

A kezdőkör milliméterre ugyanott van, ahonnan Puskás Öcsi elindította a labdát – ezen a napon adták át az új Puskás Arénát

rtl.hurtl.hu

2023. november 15. 13:23

2014-ben jelentette be Seszták Miklós akkori fejlesztési miniszter, hogy a régi Népstadion helyén új aréna épül. A bontás majdnem egy évet csúszott, az építkezést ezért csak 2016-ban kezdték meg. Az épületet hivatalosan 2019. november 15-én, a Magyarország-Urugay barátságos labdarúgó mérkőzéssel adták át. Azóta a játékosok egy úgynevezett hibrid gyepen rúghatják a bőrt. Ez azt jelenti, hogy a fű mellé műanyag szálakat építettek be, ami sokkal jobban bírja majd a terhelést.

A Puskás Arénát Orbán Viktor is népszerűsítette, felejthetetlenné vált az a Facebook-oldalára feltöltött videó, amiben leveszi mellel, majd nagyot bikázik a labdába. A kisfilmben rajta kívül feltűnik Varga Judit, igazságügyi miniszter és Csányi Sándor MLSZ-elnök is.

A 150 milliárd forintba kerülő stadionban a tervek szerint nem csak focimeccseket rendeznek majd (akkor még nem tudhatták, de Azahriah jövőre triplázni fog itt). Fürjes Balázs államtitkár abban bízott, hogy koncerteket és konferenciákat is tartanak az arénában. Ezzel pedig szerinte állami pénz nélkül is fenntartható lesz a létesítmény.

#Videó#Belföld#puskás aréna#felújítás#átadás#budapest#labdarúgás#foci

Címlapról ajánljuk