ValóVilág

Lacinak csak részegen kell Edina

rtl.hurtl.hu

2014. december 13. 22:00

Beindult a Villa- munkásmozgalom. De nem csak a minimál életkörülmények és a munka miatt tombolt a feszkó: Laci és Edina között kitört a háborúság.

Dórit tragédia érte a múlt héten, meghalt a nagymamája. Dóri ezért úgy döntött, hogy él a szuperképességével, kihasználja a családi órát, és találkozik édesanyjával. Volt nagy öröm, mikor bement az anyuka és még a téli szerkóba öltöztetett kiskutyát is magával hozta. A lakók párás szemmel nézték a nappaliból a nagy találkozást. Dóri sírva borult anyukája nyakába, aki arra kérte a lányát, hogy maradjon nagyon erős, de ő már így is nagyon büszke rá. A címlaplány úgy érezte, a legjobb képességet kapta, édesanyja látogatása óriási erőt adott neki a folytatáshoz.

Laci Zsuval lelkizett a nyugiban. Elárulta neki, hogy Edina egyre jobban idegesíti. Állítása szerint a tűzrőlpattant lány csak akkor normális, ha be van rúgva, ha józan, akkor folyamatosan beszólogat neki, ami egyre inkább zavarja Zsu kiakadt rajta, szerinte ennek pont fordítva kellene lennie és csodálkozott rajta, hogy nem veszi észre, hogy Edinának ő többet jelent. Erre Laci, elmésen kijelentette, hogy akkor majd elkerüli, mintha ez olyan egyszerű lenne!

Az éjszaka gyorsan elrepült, és korán reggel kezdődött a műszak.

„Mikor reggel megszólalt az ébresztő, megint lepergett előttem az életem”

Így kezdte Dennis, akinek már kezdett kicsit herótja lenni a seprűkből.

A villalakók leginkább azt nehezményezték, hogy már napok óta nem ittak kávét, Edina nagyon kívánta, el is képzelte, hogy szép, illatos, fekete és csiklandozza az orrszőreit. Dennist is szétb@aszta az ideg a koffein hiánya miatt.

A munka közötti cigiszünetben Zsu elárulta Edinának, hogy Laci miket mondott róla a háta mögött. A tűzrőlpattant lány teljesen kiakadt rajta, hiszen a közös pillanatokat sohasem ő kezdeményezte, mindig a facér srác ment oda hozzá. Később csak nem bírta ki és a nappaliban szóvá tette neki. Laci azzal védekezett, hogy ő nem akart semmi jónak az elrontója lenni, kedveli Edinát, de mint nő, nem jön be neki. Edinának ez rosszul esett, Laci meg nem értette, hogy miért, hiszen ő csak őszinte volt.

A lehetetlen körülmények és a szociális feszültségek növekedése miatt, egyre csak nőtt az elégedetlenség a Villa falai között, ezért a lakók úgy döntöttek, hogy sztrájkba lépnek. Soha nem alakult még ki olyan egység a játékosok között, mint a 12 pont megfogalmazásakor. A lakók transzparenseket és tiltakozó táblákat gyártottak, majd Dani és Reni vezényletével kántálva olvasták fel a követeléseiket.


A pontok között szerepelt többet között a minimál bér bevezetése, a kávé, a minden napos kocsma nyitvatartás és a Villaadó mérséklése.

„Olyan kevés a fizetésünk, hogy azzal kitörölhetjük a poppolónkat”

A forradalmi hangulatnak azonban hamar vége szakadt, hiszen megérkezett a Főnök. Hiába adták át nekik a 12 pontot, a szigorú góré nemes egyszerűséggel széttépte a lapot, majd az Oszd meg és uralkodj elvét alkalmazva széthúzta a csapatot. Kiemelte, hogy vannak itt olyanok, például Zsu, Laci és Dóri triója, akiknek sohasem volt gondja sem a munkamorállal, sem a hozzáállással.

„Szex munka közben, és pia munka közben, és még ti jöttök a követelésekkel”

Aporpó szex: megvolt takaró nélkül is:
 

A Főnök szerint ez elfogadhatatlan és a forma, ahogy tálalták meg végképp kiverte nála a biztosítékot. Reni szerint kompromisszumot kell kötni, Dani és a többség viszont nem értett ezzel egyet.
Az eset tanulságát Maci foglalta össze a legtömörebben:

„Ha a paraszt nem dolgozik, a gazdag nem eszik”

A Főnök később mégiscsak megenyhült. A szakszervezeti tárgyaláson Reni vitte a prímet, Dani és Zsu pedig egyetértően bólogatott minden szavánál. A megbeszélés minden pontja eredményes volt, 20 százalékra mérsékelték az adót, növelték a seprű és tészta árát, vagyis mindenki jól járt.

Később Edina, Laci, Robin és Ádám össznépi lelkizést tartottak. Edina úgy érzi, hogy Laci csak kihasználta őt, szerinte a srác elszállt attól, hogy „technikailag jóképű”, de felvilágosította, hogy "nem mind arany, ami fémlik"
!
Edina próbálta megbeszélni, hogy mit érzett és mi esett neki rosszul Lacitól. Laci nagyon kedveli a tűzrőlpattant csajt, és megint csak ismételni tudta önmagát, ő semmi jónak sem az elrontója.

 „És részegen szépnek látsz?!  - Nem!”

Volt ott minden, aminek kell, egymás szavába vágás, lelkizés és kompromisszumos megoldás a végén. Megállapodtak abban, hogy mindketten fontosak a másiknak és mindketten hibásak abban, hogy ez így alakult. Laci beismerte, hogy nagyon jól esett neki csókolózni Edinával és jól esett hozzá odabújni. De később tenni fognak azért, hogy alkoholos állapotban se közeledjenek egymáshoz, ne menjen a pia a barátság rovására. Edina később a riportban beismerte, hogy nem tud többé együtt élni Lacival, mert ha tetszik, ha nem, szükségük van egymásra a Villában. Nem tudja még elengedni őt, és a helyzetet lassan kezelni sem.
 
#ValóVilág#sztrájk#munkahét#villa#dani#reni#dennis#zsu#laci#robin#fanni#edina#dóri#főnök#maci

Címlapról ajánljuk