ValóVilág

Az étlenhalás fenyegeti a villalakókat!

rtl.hurtl.hu

2014. december 10. 22:37

Az, hogy az egyetemista elveszik a seprűkészítés fortélyaiban, nem meglepő, de hogy a házasodni készülő Reninek fogalma sincs, hogy néz ki a csigatészta, az már több mint kínos. A munkahét nem várt nehézséget hozott a nélkülöző lakóknak: dolgozni kellett!

Munkásszállóvá alakult a hálószoba, vége a kényelemnek, Laci szörnyülködik, hogy fúj, de büdös az ágy, az idősebbek most tuti kórusban skandálják: látszik, hogy nem voltál katona, fiam! A facér máris gondoskodna buksija kényelméről: adok egy ötszázast valaki párnájáért! - Igaz, hogy még egy villakrajcárja sincs, de már költi.

Maci alig várta ezt a hetet, nna, nem kell beájulni, nyilván nem azért várta, mert a munka hőse, hanem, mert tele van dellával, és mozdulnia se kell, úgyis jól lakik, és élhet, mint Ma(r)ci hevesen. Állítja, nem a villamesteri cím, és nem is a pénz miatt. Dehogynem... Fanninak azonnal megjelentek a dollárjelek a szemében, és már ajánlja is fel magát, hogy ő megmasszírozza a zabálnivaló zsákját, 19 ezerért megcsinálja. Van az a pénz, ugye? - szokták mondani...

Még sötét van, épp édesdeden csorgatják a nyálukat a lópokrócra, erre beszólnak, hogy 10 perc múlva kezdődik a tésztakészítők műszakja. Szar ügy, azért gondolhatnának arra, hogy szegény Fanninak hogy lenne már elég ennyi idő az elkészüléshez?! Mindegy, a lényeg, hogy a séró be legyen lőve, és kezdődhet a gyúrás. De nem a testre, hanem a lisztre! Szórják a lisztet, Fanni haja már megint kazalban, minek felkötni? Azt a tésztát se sokan fogják kifőzni a vasárnapi húsleveshez.

De nem áll össze csak úgy magától a liszt meg az izé, nem? - kérdi Fanni, akit már válaszra se méltatnak, csak leesik neki előbb-utóbb, hogy az izéhez kell izé is, hogy izé legyen.
Majd Reni rájön, és kimondja az alaptézist, hogy két dolog miatt nehéz ez az egész: egyrészt ugye dolgozni kell vele, másrészt meg:

Reninek fogalma nincs, hogy néz ki a csigatészta! - jó feleség lesz belőled, anyukám!

Hiába tervezi el a szorgos (?) csapat, hogy mennyit kaszálnak a tésztakészítéssel, amikor már le is járt a műszak vége. Ciki. Nemhogy kilókat gyártanak le, örülnek, ha a mérleg nyelve egyáltalán megmozdul a mennyiségtől.

Étlen fogunk halni! - állapítja meg Edina.

Jöhetnek a seprűsök. Srácoknak a szövegértés nagyobb kihívás, mint maga a seprű elkészítése.

Dennis: Fogasd hozzá!
Ádám: Milyen fogast?
Dennis: Mondom, fogasd hozzá!


Daninak a jogi egyetemen nem volt seprű szeminárium, így összeáll Ádámmal, hátha ketten majd pörgetik a gyártósort.
A konyhában Zsu, Laci és Dóri nekiállnak szappant főzni, Dóri hihetetlen lelkes, Laci csak bambul, valahogy nem veri a fenekét a földhöz a boldogságtól, hogy van gyöngyvirág- és csoki illóolaj.

Laci: Figyelj már, az enyém elromlott, hogy nem olvad meg?

Megjön Maci, micsoda illatok, mit főztök? Szappant, te, okos! El is keseredik, hogy azzal nem lakik jól. Nah, dolga nincs, akkor cseszegeti egy kicsit Zsuzsit, hogy nagyon gyorsan gályázza ki a konyhát. Zsu legszívesebben az egész konyhapultot a fejére húzná a villamesternek, de hát csak nem alkalmazhat fizikai erőszakot. Kész a meló, van egy kis idő, a kezük után járatják az agyukat is: Dóri kitalálja, hogy visszaoldalog Lacihoz, tenné mindezt azért, hogy Edinát kipöckölje a liebling szerepből. Fanni csatlakozik, ez az: nyaljuk be magunkat a fiúknál, végülis a farkuknál fogva könnyebb őket vezetni, mint az agyukra hatni. Zsu meg Edina a hálóban érzik a vesztüket. Vihar előtti csendet sejtenek, munka is van, meg egyfolytában a hátuk mögé kell nézni, kemény ez a hét, csajok!

Levél, Dóri megy a riportba, nem is sejti, hogy miért hívták be. Édesanyja telefonál, meghalt a lány nagymamája. Üzeni Dórinak, nagyon szereti, ne adja fel a játékot. A lány keserves zokogásba tör ki. Biztos nem lehet könnyű, így és ilyen körülmények között megtudni, kezelni és feldolgozni a szomorú hírt. Kikérte a szuperképességét: két órát tölthet el a családjával.
 

Szeretném látni a kérges tenyereket!

Ezt sikerül a Főnöknek olyan élvezettel mondania, mint egy gyerek, aki a Mikulást akarja látni. Dórit dicséri, szép színesek a szappanok, de az egyiknek szerinte olyan szaga van, mint a máv-os budi tisztító porának. Dóri 15, Laci 14, Zsu 13 szappant prezentál, darabjáért ad 200-at a Főnök. A tésztások fizuosztása jön. Fanni máris magyarázkodik, a Főnököt rohadtul nem hatja meg. A legszebb az egészben, hogy egyiknek se sikerült eltalálnia a csigaformát. Az édibédi lány próbálja menteni, hogy ő pennét gyúrt, de sajna ahhoz se hasonlít. Reni csak vitatkozik, nyilván mindenki hülye, ő a csiga-szaki. A leírás alapján nem lehet csigát gyúrni, vegye tudomásul mindenki! A csajok alig kapnak lóvét, Edina beletörődött, Robin kuncsorog, hogy egy nagy szar ez a meló, ez nem neki való.
Dennis seprűi első osztályúak, hamarosan megkezdik a Dennis Nimbusz 2000 gyártását. Danié, Ádámé kísértetiesen hasonlít egymásra. Főnök nem hülye, feltűnik neki is:

Nem rokonok ezek a seprűk?

De, anyai ágon! Nem is ad nekik annyi krajcárt, amennyit megérdemelnének.
Főnök indulóban haza, Maci elkapja az udvaron,  rákérdez, hogy ha szerződésében szerepel az a szó, hogy korlátlanul, akkor ő majd dőzsölhet, korlátlanul
? Persze, meg kolbászból van a kerítés!

Ennyit kerestek kétkezi munkával az első napon, grat!

 
#ValóVilág#főnök#krajcár#maci#laci#edina#dóri#fanni#reni#robin#zsu#dennis#dani

Címlapról ajánljuk