ValóVilág

Ilyen még nem volt a ValóVilágok történetében

rtl.hurtl.hu

2014. március 9. 20:57

Eljött a vizsga napja, a villalakóknak számot kellett adniuk tudásukról. Zsófi csupa jelessel zárta a hetet, a többiek is egész jól muzsikáltak, ám egy valakinek pótvizsgáznia kell, amire eddig nem volt precedens. Ráadásul az is kiderült, kit küldtek párbajozni a villalakók.

A szombati Összefoglalóban láthattuk, hogyan készültek a vizsgákra a villalakók. Nem is maradt más hátra, mint számot adni a tanári karnak a frissen megszerezett tudásról. Aurelio egy laza hajigazítással kezdte a feleletet, majd a dráma fogalmát próbálta definiálni. A szájhőstől ismét tanulhattunk valamit, méghozzá, hogy a vizsgán két dolog számít: 1. Hogy mit tudsz, 2. Hogy, hogy nézel ki. Matek kapcsán Aurelionál két verzió jött számításba, az egyik, hogy nem megy neki, a másik meg, hogy nagyon nem megy neki, viszont megtanulta végre, hogy ki is volt Darwin valójában. Aurelio a vizsga után megkönnyebbülésében örömtáncot lejtett. Zsolt próbálta lekenyerezni a tanári kar női tagjait, de egyedül a nyelvtant vágta. Viki nem nagyon tanult, de ledarálta a tananyagot. Charlotte izgult, majd a papagájt leírta ly-nal. Krisztián és Zsófi is próbálta kihozni magából a legtöbbet. A cuki lány az énektől cidrizett a legjobban, majd közölte, a nők szerepe a szaporodás volt az őskorban. Ádám csak sorolta a héten halott fogalmakat, hátha valamelyik jó lesz válasznak. Teo végig csak arra tudott gondolni, hogy legyen már vége. Iza legszívesebben hazudott volna a tételét illetően, végül inkább dadogott valamit, és rengeteg évszámot felsorolt, alig lehetett lekeverni.

A vizsgák után a tanári kar elvonult, hogy kiértékelje a hallottakat, és megírja a bizonyítványokat. Úgy tűnt, a tanárok valóban megszerették a villalakókat, mindegyik érvelt a saját kedvence mellett, hogy jobb jegyet kaphasson. Viki és Ádám nem bírt már várni, próbáltak hallgatózni, a nagyszájú lány ki is borult, mikor megneszelte, hogy a tanárok szerint Zsófi a legjobb diák.

A bizonyítványok elkészültek, már csak a kiosztásuk maradt hátra, és persze a bankett. Megtörtént az, amire senki sem számított: a ValóVilágok történetében először valakinek sikerült megbuknia a Villaiskolában. Az osztályfőnök beszéde után jött a fekete leves. Csupa jelessel végzett Zsófi, Charlotte is jól muzsikált, Aurelio szaktanári dicséretet kapott tesiből, Iza is korrekt bizonyítványt szerzett, Viki magatartásával voltak gondok egyedül, Teo sok közepessel zárta a hetet, Ádám örült, hogy nem ő bukott meg, Krisztián példás szorgalmát emelték ki. Zsoltra viszont vár a javítóvizsga, ő bizony megbukott. Aurelio rettenetesen élvezte, hogy nem ő a legbutább, még egy dalt is költött.

Zsolt egyelőre nem volt túl elszánt, de bulizni sem mehetett este. A többiek viszont megkönnyebbülhettek, az eminens Zsófi és a jól fésült Aurelio egyenesen a fellegekben járt a sikeres vizsga hatására, így aztán jókedvűen vetették bele magukat a bankettbe, ahol csupa finomság várta őket. A tanárok is csatlakoztak az ünneplőkhöz, az első kortyot Zsoltra itták. A tornatanárnő megajándékozta Aureliot, akinél majdnem eltört a mécses meghatottságában. A nyelvtantanárnő bekukkantott Zsolthoz, megígértette vele, hogy a macsó tanulni fog, majd lenyomott neki egy utolsó búcsúpuszit.

Az Összefoglaló után máris kezdetét vette a Kiválasztás. A villalakók természetesen időről-időre felhozták az iskolahéten is a Kiválasztás témáját, elmondták, ki kire rakná a jelet. Még két hete sincs, hogy új lakótársat kaptak, Ádám ugye azután költözött a Villába, hogy Józsi feladta a játékot. Láthattuk, hogyan sikerült beilleszkednie. A Villában előfordul, hogy rendetlenség és kosz van, de ez nem mindenkit zavar egyformán. Megnéztük azt is, milyen nehézségek adódhatnak ebből. Zsófi és Aurelio bizony nemcsak a takarításon kaptak össze, az ő konfliktusaikat is egy csokorba gyűjtöttük, volt belőle bőven. Az elmúlt hetek másik meghatározó eseménye pedig az volt, mikor Zsolt elvesztette szerelmét, ugyanis a Charlotte-Dorka Párbajról a céltudatos lánynak kellett távoznia. Felidéztük azt is, milyen hangulatban zajlott az iskolahét, majd eljött a legizgalmasabb pillanat, a villalakók kiálltak a táblához, és elmondták, kivel nem akarnak tovább együtt élni.

Elsőként Zsófi lépett a táblához, Aureliora rakta a jelet, mert elege lett a sok veszekedésből. Krisztiánt Ádám stílusa és viselkedése is zavarja, ezért neki adta a jelet, Ádám Krisztiánt küldené Párbajra, hasonló okoból. Izának nem tetszett Zsolt taktikája, ezért rá tette a jelet, szerinte a macsót feltöltené egy Párbaj. Aurelio Ádámra rakta a jelet, mert haragszik rá, hogy ő csak két hete van bent, ő pedig itt dekkol 55 napja. Ráadásul szerinte belőle elég egy is, nincs szüksége egy dublőrre. Teo az alapján döntött, kivel volt a legnagyobb konfliktusa, így Krisztián kapta a jelet. Charlotte negyedik döntését teljesen más miatt hozta meg, mint az eddigieket, a jellel támogatni szeretné Aureliot, szerinte a szájhős is megerősödne, mint ő a Párbaj után. Zsolt megszegte azt a szabályát, hogy nem teszi új játékosra, szerinte nem fair, hogy ő csak két hete van bent, így Ádámra tette a jelét. Viki rosszul van a jelektől, nem is érti, arra tette az övét, aki szerinte túl magabiztos, önálló döntést azonban még sosem hozott, ő pedig Teo. A villalakók tehát úgy döntöttek, Ádámot küldik Párbajra.
#ValóVilág#iza#charlotte#aurelio

Címlapról ajánljuk