ValóVilág

Adattolvajok élnek vissza a VV4 nevével!

rtl.hurtl.hu

2011. június 30. 15:50

Adatlopó link terjed a Facebookon. A bejegyzés VV 4 Veronika meztelen képeit ígéri.

A legnépszerűbb közösségi portált használják az adattolvajok arra, hogy megszerezzék nevünket és e-mail címünket, hogy később kéretlen reklámlevekkel bombázhassanak. Aki látja a Facebook üzenőfalon a következő bejegyzést: VV 4 Veronika meztelenül pózolt a görög televíziónak, ne kattinston a linkre!

Az inforadio.hu megkérdezte az ESET számíttechnikai cég szakértőit, akik figyelmeztetnek minden felhasználót arra, hogy ne kattintsanak soha olyan bejegyzésra ismerőseiktől, amihez nem tartozik legalább néhány szavas komment.

„Sajnos túl könnyű egy ilyen átverést leprogramozni és útjának indítani, és viszonylag gyorsan építhető fel egy pár tízezer e-mail címből álló adatbázis” - árulta el Kiss Zoltán Gergő, aki szerint a magyar nyelvű adathalász alkalmazások hátterében akár hivatalos üzleti vállalkozások is állhatnak.

A szakértő arra is figyelmeztetett, hogy az erotikus vagy meghökkentő képeket és történetet tartalmazó, személyes megjegyzés nélküli üzenetek a legtöbb esetben adathalász alkalmazásoktól származnak.

#ValóVilág#meztelen#facebook#veronika#valóvilág 4

Címlapról ajánljuk