ValóVilág

A Villa irodalomtanára: Gregus László

rtl.hurtl.hu

2011. február 2. 9:54

Elsőként érkezett a lakók közé hétfő reggel, szereplésének már most hatása van „civil” diákjaira is.

Gregus László 30 éve van a pályán, a magyar tanítása mellett iskolapszichológusként dolgozik, szakterülete a részképesség-zavarok, tanulási problémák, és a tehetséggondozás. Négy gyermeke van, a legkisebb 2 éves, a legidősebb pedig 29. Gregus László a tanárok közül az egyetlen, aki nem követte nyomon a ValóVilág eseményeit, azért jelentkezett a műsorba, mert tisztában van vele, hogy a valóságshow szereplői példaképek a mai fiataloknak és hisz benne, hogy a jó példa mutatása a gyerekekre, tinédzserekre is hatással van. „A Villalakók minták. Ez tény. Leginkább annak a korosztálynak, akik valamilyen iskolába járnak. Ezt pedig a javunkra lehet, kell fordítani! Be lehet bizonyítani, hogy esetleg végig lehet dolgozni egy órát, lehet motivációt találni a tanulásban, lehet öröm a tudásban” – írta bemutatkozásában Gregus tanár úr. És igaza lett.

– Már most érzem a szereplésem hatását a diákjaim körében. Már nem veszik elő a mobiltelefont órán, és amikor megkérdezem tőlük, mi történt, hogy ilyen fegyelmezettek lettek, azt válaszolják: Alekosz is kibírta a 45 percet telefon nélkül. Nagyon érdekes tapasztalat számomra belülről látni a Villát, itt minden sokkal emberségesebb, életszerűbb, mint ahogy kívülről látjuk. Jól érzem magam a lakók között, sok lehetőséget látok Szandikában, aki nagyon akar, ki szeretne törni és kifejezetten jó vele dolgozni. De Éva is okos, és végre Alekosz is kezdi összeszedni magát – mondta Gregus László a ValóVilág.hu-nak.

A Villa irodalomtanára nem aratott osztatlan sikert, amikor kollégáinak bejelentette, hogy szerepelni fog a ValóVilágban. Ám hamar kiderült, hogy mindenki tisztában van a műsor eseményeivel, csupán távolságtartással kezelik. „Attól, hogy nem akarjuk meglátni a valóságshow-t, még létezik” – mondta Gregus tanár úr, és most szereplésével szeretné kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Diákjai már sztárként tekintenek rá, számára pedig értékes tapasztalat a Villalakók tanítása. Hogy mennyire hagynak nyomot a lakók lelkében az irodalomórák, kiderül a ValóVilág Összefoglaló
kból mindennap 19 óra után az RTL Klubon!
#ValóVilág#tanár#irodalom#sulihét#gregus lászló

Címlapról ajánljuk