Válótársak

Pofonok és csalódások - I. rész

rtl.hurtl.hu

2015. november 19. 22:14

Zavarbaejtően önreflexív intro: középkorú férfi (Stohl András) érkezik taxival az éjszakában, félrészegen. Felső-középosztálybeli, vélhetően budai környék. A férfi hosszan babrál a kulcsával, és benyit egy felújítás alatt álló házba. Szobáról-szobára, tapogatozva halad a takarófóliák félhomályos útvesztőjében. Aztán egy jobbról érkező ököl állon találja, és nyikkanás nélkül elterül.
Főcím.

 

Reggel van, Hatvani Joci (Lengyel Péter) enni ad  háziállatának, Csülök disznónak, megcsókolja alvó barátnőjét, halkan bepakol utazótáskájába és útnak indul.  Ha nem csal a szimatunk, ez nem romantikus ébredés utáni munkába indulás, inkább szakítás.




Sáfár Bálinték (Sthol András) napindító családi reggelije olyan példamutatóan idillikus, hogy abban a legszőrszálhasogatóbb családterapeuta sem találna hibát: a két csodálatos kisfiú iskolába, Stohl felesége,a gyönyörű Zsófi (Gubás Gabi) munkába indulnak. Bálint a céges emailjeit böngészi. Vagyis nem, egy félmeztelen nő melleit bámulja vigyorogva. Upsz. Akkor ennyit az idillről. Bálint szeretőt tart? A kapuban összefut a mellek tulajdonosával, a szomszéd lánnyal. Vadul flörtölnek, szóval mégiscsak lenne dolga a családterapeutának.



Jakab Dávidnál (Scherer Péter) és Tamaránál (Balsai Móni) is a reggeli készülődést látjuk. Tamara a hatalmas ház hálószobájában alszik, Dávid a konyhában művészi tökéletességgel rendezgeti el a reggeli alkótelemeit - aki egy napnál többet él már párkapcsolatban, az tudja, hogy ez az elszántság (férfiak esetében) csak ritkán a pedantéria, sokkal inkább bűntudat következménye. A helyzet azonban különösebb. Hiába viszi az ágyba Dávid a reggelit, Tamara nem ébred fel. Dávid némi tétovázás után kimegy, ekkor kiderül, hogy Tamara nagyon is ébren van: tekintete a semmibe mered, ijesztően hideg és elutasító. Nem tudjuk mit tett Dávid, de nagy dolog lehet, mert a felesége egyáltalán nem örült sem neki, sem a reggelinek.



Elindul a nap. Bálint meccsre viszi a gyerekeket, Dávid is vele tart, barátok, gyerekeik egy csapatban játszanak. Joci is végezné a munkáját, ezermester, éppen egy lakást újít fel, de minduntalam megakad: Szonja telefonhívásokkal zaklatja. Még nem tűnhetett fel neki, hogy Joci a sporttáskájába rejtett ruháival indult munkába, ugyanis közli, hogy épp peteérése van, szóval most nem a nagy, hanem a kis Jocinak kellene fúrnia-faragnia. Dobjon el mindent és mars haza! Joci azonban marad.



Hiába sikeres a nőknél, ez a reggel Bálint számára csupa bukás : a gyerekek focimeccsére tartva üldőzőbe veszi az egyik nagy reményekkel kecsegtető ügyfelét, de hiába. A férfi lerázza, se pénz se üzlet.  A meccsen ott van Dávid (Scherer Péter) is, Bálint legjobb barátja: gyerekeik ugyanabban a csapatban játszanak. Bálint hamarosan apaként is leszerepel: a meccs nézői közöt felbukkan a szomszéd lány, és amíg fia a kaput, ő a szertárban a lány bugyiját célozza meg. Gól!



Ám a NAGY LEBUKÁS sem késik: Bálint felhívja Zsófit, hogy keresse elő a félresikerült biznisz dokumentumait. Igen, a félmeztelen csaj üzenetét rejtő gépről. Interweb, légy átkozott!



De mi lett az érő petékkel? Szonja nem várja meg Jocit, úgy dönt ráront a felujítandó házban. Márpedig ő ma megtermékenyül! Jocinak végképp elege lesz eszelős barátnőjéből. Nehéz elhinni, hogy van férfi a világon aki visszautasítja a szexre éhes Földes Esztert Szonját, de hát ez egy fikció. Na jó, 15 éve vannak együtt, akkor elhisszük. Egyszóval Joci megcsömörlött. Hazaküldi Szonját. A lány elmegy, de jól látszik, hogy ha termékenyülésről és Jociról van szó, ő nem adja fel soha, soha. Nehéz eldönteni, hogy azért hibbant meg mert ennyire babát akar, vagy azért mert így akarja magához láncolni szerelmét. Egyik megoldás se igazán vonzó.



Dávid és Tamara gyertyafényes vacsorával ünneplik házassági évfordulójukat. Rettenetesen kínos az egész: Dávid összes ajándéka és feszült igyekezete ellenére sem tud közel kerülni feleségéhez, aki gyilkos profizmussal, csevegve hárít. A három kapcsolat közül ez tűnik leginkább menthetetlennek. Lassan megértjük: Dávid nem rossz ember, sőt. Nem csalja és nem veri át feleségét. Tamara egyszerűen csak nem szereti.



A  megcsalt Zsófi ellencsapása elegáns és érett: összepakolta Bálint ruháit, és indulat nélkül elküldi a csaló férjet. Igen, nem ez volt az első eset.



Bálint segítséget kér Dávidtól. Tamara, hogy lerázhassa, arra bíztatja férjét hogy menjen a kocsmatúrára induló Bálint után. Dávid elindul, de a bárban nem csak Bálinttal fut össze, hanem Tamarával közös lányukkal Noémival is. Noémi épp felnőtté érik, és ennek összes jól látható jelét beveti, hogy meghódítsa az egyik vele enyelgő fiút. Dávid agya elborul és felpofozza gyermekét. Most már nem kérdés, hogy a hamarosan robbanó családi konfliktus esetén a nagylány ki mellé áll majd.

Eközben az ittas Bálint szánalmas kísértetet tesz felesége visszahódítására: elmegy a céges partijára, jelenetet rendez, és végül maga Zsófi dobatja ki. Bálint bűnlajstroma a megcsalás után egy kollégák előtti kínos megalázásssal bővült.



Most már tudjuk ki üti le Bálintot: a házát felújító és jobb híján itt alvó Joci, aki nem számított éjszakai látogatóra. Bálint magához tér, és hamarosan felbukkan Dávid is. A helyzet elsőre viccesnek tűnik: három összetört szívű férfi egy szétvert házban. Másodikra nem annyira. Talán még Jocinak a legkönnyebb: előtte még ott az élet, és most el kell döntenie, hogy azzal a lánnyal folytatja-e akivel az előző tizenöt évet leélte. Bálint sikeres, jómódú, de szenvedélybeteg: vélelmezhető szexfüggősége tönkreteszi házasságát. Dávid helyzete a legszörnyűbb: szereti feleségét, mindent megtenne érte, mégsem kell Tamarának.
Na de most aludjunk, aztán meglátjuk mi lesz. 




 
#Válótársak#sorozat#dramedy#komédia#dráma#stohl andás#scherer péter#földes eszter#gubás gabi#lengyel tamás#balsai móni#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk