Válótársak

Önérzet és balítélet - II. rész

rtl.hurtl.hu

2015. november 19. 22:15

Ott hagytuk abba, hogy a két kihajított férjet (Bálint, Dávid) és az önkéntes magányt választó Jocit a sors ugyanabba az épülő házba és persze ugyanabba a lehetetlen élethelyzetbe sodorta. Egyetemistaként együtt élni a haverokkal egy romos házban: menő. Negyvenes cégvezetőként a kudarcos házasságaik elől menekülve: megaciki. A mai részből kiderül, hogy a "srácoknak" tartós együttélésre kell-e berendezkedniük.

Az azonnali megtermékenyülésre hajtó, és friss petesejtet érlelő Szonja az éj leple alatt visszatér és besurran Jocihoz. A fiú szobájához érve furcsa hangokat hall: itt szeretkeznek! Szonját elönti a méreg. Mi elégedetten dörzsöljük a tenyerünket. A tüszőrepedés Szonját már az előző részben is végzetes tettekre sarkallta. De csalódnunk kell: a lány senkit sem üt le, pedig az állra mért jobbegyenes visszatérő introelem lehetett volna. Sebaj. Végzetes tettek ebben a részben is lesznek, sőt. Szonja fegyver helyett a lámpakapcsolóért nyúl.

Főcím!



Reggel van. Bálint, Joci és Dávid kávéval ünneplik az első közös ébredésüket. Joci komor, Bálint ereje teljében: biztos benne, hogy Zsófi hamarosan visszafogadja, eddig is így volt. Dávid nem találja a helyét. Szemben a motelszobákban, parkolókban lezavart kalandokkal edzésben tartott Bálinttal, ő már nem tudja elviselni a kényelmetlenséget. Bojler híján hideg vizben fürdik, majd a konyhai vízforraló 100 fokos vizével forrázza le samponos fejét. Befut Szonja. Csülköt, Jocival közös törpemalacát keresi. Csak nem itt van? Joci nem ül fel az újabb egyesülési kísérletnek. A malac itt van az ajtó pedig ott - közli Tamarával. A lány sértődötten elviharzik.



Bálint rögtön Zsófihoz rohan, bocsánatot kérni. Az ajtóban összefut a szomszéd lánnyal, és ha nehezen is, de lerázza. Zsófi egyelőre nem enged, de haragja múlófélben. Bálint a jól bevált utat járja: ha nem ront el semmit rövid mosolyszünet után ezt a balhét is megússza.



Dávid is próbálkozik: felhívja Tamarát, elújságolja neki, hogy hol aludt, és ahogy ez egy jó férjhez illik, elmeséli azt is, hogy elfeküdte a nyakát. Tamarában fikarcnyi részvét sincs. Ismét kiderül, hogy ha szerette is valamikor Dávidot, ez az érzés rég kihunyt.  



A nagy és közös szomorkodásban Bálintnak  remek ötlete támad. Az eredetileg a családjának lefoglalt wellness hétvégére elviszi új élettársait, Dávidot és Bálintot. Ó de cuki kamaszfiús ötlet, reméljük nem lesz baj. De. 



Az szállodában Dávid és Joci a medencében borozva búfelejtenek. A menetrend a szokásos: egy üvegig ismerkedés, vidám csevej, életbölcsességek, a másodiktól hangoskodás, éneklés, kötekedés, kivezettetés. Bálint sem tétlenkedik, azonnal becserkészi az egyik hölgyvendéget, aztán szobára viteti magát. Az aktus előtt persze leveszi jegygyűrűjét. Bálint épp lefordul partnernőjéről, amikor felesége, Zsófi jelentkezik telefonon: úgy döntött mégis elmegy férjével wellnes-szezni. Bálint vallomást tesz: a programra elvitte a fiúkat, de akkor ő most hazarohan, és elviszi Zsófit egy étterembe. A nagyon figyelmes Bálint csak egy dologról feledkezik meg: alkalmi partnere fürdőszobájában felejti jeggyűrűjét.



Bálint eszeveszett rohanásba kezd: visszaszáguld a szállodába, ott kikönyörgi/kikorrumpálja a recepciósból alkalmi partnere számát (sikerül, bár már a nevére se emlékezett). A visszaúton titkárnőjének könyörög, hogy tartsa az irodában egyre türelmetlenebb ügyfelét, közben eléri a szállodai szexpartnerét és megkéri, hogy vigye el neki a gyűrűt. Hogy hova? Hát az étteremhez. Bálint lerendezi az ügyfelet, és irány ezerrel az étterem! Az ebéd jól indul. Aztán befut a gyűrűhordozó. Zsófi mindent lát és mindent megért. A beszégetés most már nem a megszokott úton halad. Zsófi válni akar.



Ha Bálint története szomorú, de legalább tanulságos, Dávidé értelemfeletti kaffkai rémálom. Indiánjelmezt szerez magának és a fiának, hogy azokat magukra öltve együtt töltsék az iskolai apa-fia napot, ám mikor Csingadzsguk szettben hazatér, Tamara közli vele, hogy ő fogja elvinni az iskolai apa(!)-fia napra gyermeküket, aki különben se indián akar lenni, hanem bankár (!?). Anya és fia elautóznak, Dávid a nyomukba eredne, de úgy dönt előtte átöltözik. Hiába próbálja, nem jut be az otthonába. Tamara lecserélte a zárakat. Csingadzsguk végül az iskolában éri utol nejét és gyermekét. Tamara most sem kíméli a hisztérkus férjét: közli, hogy fél tőle, és válni akar. Fia közömbös. Az öreg, megtört és megalázott indián hazakullog, betöri az üvegajtót, hogy bejuthasson saját házába. Persze megvágja magát, a de az egész napot tekintve így van rendjén. Lánya sem örül neki. Hja, a tegnapi pofon még ott ég az arcán. Ha válnak, ő anyával akar maradni. Dávid végül magához veszi kis kávéfőzőjét és szállodába költözik.



Szonja eközben keserves kísérleteket tesz arra, hogy végre magára vonja Joci figyelmét. Ám hiába a drága szexidressz, Joci megint időt kér. Szonjában felébred a gyanú: Joci talán szeretőt tart!



Vissza az elejére:  Szonja éjszaka benyit Joci szeretkező emberek hangjától zajos szobájába, de a legnagyobb megdöbbenésre Bálintot találja az ágyban a szomszéd lánnyal. Jocinak elege lesz és kidobja Szonját. Szonja autóba vágja magát és elindul, valahová. Nyári délután, naplemente, gyógyithatatlan szerelmi bánat, semmibe vesző, forró aszfalt. Szonja lehunyja a szemét és elengedi a kormányt.
Aztán dudaszó és a fékcsikorgás.




 
#Válótársak#együttélés#válás#szakítás#dramedy#stohl andás#lengyel tamás#gubás gabi#scherer péter#balsai móni#földes eszter#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk