Választás 2022

„Most egy nagyon szép kutyás eseményen vagyunk” – Fideszeseket kérdeztek arról, hogy elmarad a V4-es csúcs

rtl.hurtl.hu

2022. március 30. 12:07

Kósa Lajos, Tuzson Bence és Révész Máriusz is megszólalt.

A Fidesznek nyilvános választási kampányeseményei alig vannak, átadásokon viszont lehet találkozni kormánypárti politikusokkal, így a 444.hu ilyen eseményeken próbálta megtudni a kormánypárt politikusaitól, hogy mit gondolnak a külügy meghekkeléséről és arról, hogy a V4-es szövetségeseink nem jönnek a budapesti csúcsra.

Kósa Lajost egy debreceni bokrétaavatón érték utol. A fideszes politikust a Honvédelmi és rendészeti bizottság elnökeként arról kérdezték, mi a véleménye arról, hogy orosz hackerek feltörték és megtámadták a Külgazdasági és külügyminisztérium rendszereit. Kósa Lajos úgy fogalmazott:

Nem tudom, hogy mint a honvédelmi és rendészeti bizottság elnök milyen speciális aspektust jelent.

Miután elmondták neki, hogy a bizottság a magyar kibervédelemért felelős Belügyminisztérium felügyelőbizottsága, illetve képviselőként egy olyan kormányt támogat, amely ezekért a rendszerekért felelős, Kósa Lajos úgy válaszolt: minden ilyen támadást elítél – legyen szó a 888-huról, a 444.hu-ról vagy a Külügyminisztériumról – mert ezek bűncselekmények. Arra is célzott, hogy óvatosan kell bánni a kijelentésekkel, mert egy ügyes hacker olyan látszatot kelthet, hogy orosz.

Révész Máriusz kormánybiztos egyelőre nem gondol arról semmit, hogy elmarad a V4-es csúcs Budapesten, még nem foglalkozott ezzel a kérdéssel. Arról beszélt, hogy az jutott el hozzá, hogy baloldali lapok hamis információkat közöltek a cseh elnökkel kapcsolatban. A riporter hozzátette, hogy az érintett lapok ezt már javították.

A 444.hu egy kutyás átadáson érte el Tuzson Bence államtitkárt, aki a V4-es csúcs elmaradásárát firtató kérdésre azt válaszolta:

Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy, de most nem nyilatkozom. Most egy nagyon szép kutyás eseményen vagyunk, majd legközelebb.

A teljes videót a teljes válaszokkal itt nézheti meg:


Nyitókép: 444.hu / YouTube

#Választás 2022#hacker#külgazdasági és külügyminisztérium#tuzson bence#kósa lajos

Címlapról ajánljuk