Választás 2022

Juhász Péter pert nyert az őt lejárató 888 ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 30. 15:34

Első fokon az Együtt volt elnökének adott igazat minden pontban a bíróság, a róla írt lejárató cikkek minden állítása bizonyíthatóan hazugság volt.

Újabb pert nyert Juhász Péter, az Együtt volt elnöke, ezúttal a 888 ellen. A volt politikus 2014 és 2018 között, azaz Rogán Antal polgármestersége idején az V. kerületi ingatlanpanamák feltárásával foglalkozott, közvetve ennek köszönhette, hogy a 2018-as választásokra időzítve karaktergyilkos lejárató kampány indult ellene a kormányközeli lapokban.

Először az Origo állította azt, hogy Juhász bántalmazta volt élettársát, ezt pedig a Pesti Srácoktól a Ripostig szinte az összes kormányközeli lap átvette, rengeteg további cikkben foglalkozva Juhász magánéletének állítólagos sötét részleteivel. 2019-ben Juhász Péter több helyreigazítási pert is megnyert ellenük, ez azonban későnek bizonyult: a választásokon Juhász és pártja rendkívül rosszul szerepelt, Juhász vissza is vonult a közvetlen politizálástól, ami feltehetően nagyban köszönhető az ellene indított összehangolt lejáratásnak.

A négy évvel ezelőtti kampány miatt indított perek egyike most első fokon lezárult, számolt be róla Juhász Péter Facebookon. A 888 ellen indított személyiségi jogi perben az Együtt volt elnökének adott igazat minden pontban a bíróság, kimondva, hogy Juhász Péter nem korlátozta szabadságában, nem drogozta be, nem bántalmazta, nem terrorizálta gyermekei anyját, mint ahogy azt a Fidesz-közeli propagandalap állította róla több cikkben is. Juhász szerint a következő két hétben még öt hasonló ítélet várható más lapok ellen indított pereiben.

Az első fokú ítélet szerint a 888 készítői az összes Juhászról megjelentetett lejárató cikkben helyreigazítást kell megjelentessenek, elnézést kell kérniük, azt 24 órán át a 888 kezdőlapján kint tartani, és 3 millió forint sérelemdíjat is fizetniük kell. Juhász szerint mindezeken túl az sokkal fontosabb, hogy

arra külön kitért a bíróság, hogy a legsúlyosabb kárt a gyermekeimnek okozták, akiknek nincs lehetőségük megvédeni magukat az undorító hazugságaik káros következményeitől. Négy kiskorú ártatlan lényről beszélünk, akiknek a lelkét semmibe veszik politikai propaganda céllal, miközben kiplakátozzák az országot, hogy védjük meg őket egy nem létező problémától. 

Nyitókép: Juhász Péter Facebook-oldala

#Választás 2022#Belföld#juhász péter#személyiségi jogok#propaganda#lejárató kampány

Címlapról ajánljuk