Választás 2022

Semjén Zsolt szerint ellentétes a kereszténységgel a nácizmus és a kommunizmus „pogánysága”

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 22. 14:52

Zalaegerszegen mondott beszédet.

Semjén Zsolt beszédet mondott kedden Zalaegerszegen, a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébániatemplom előtt tartott sajtótájékoztatón.

A KDNP elnöke arról beszélt: az elmúlt időszakban háromezer templomot építettek újjá, és több mint 200 vadonatúj templom épült a Kárpát-medencében. Kitért arra is, hogy Mindszenty József szolgálata, küldetése és élete elválaszthatatlan Zalaegerszegtől, a bíboros „iránymutatására napjainkban különösen figyelnünk kell”.

Márki-Zay Péterről is beszélt. Azt mondta: az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint „képviselik a kommunistákat és a fasisztákat” is. Semjén Zsolt szerint Mindszenty bíboros egész élete azt példázta, hogy a kereszténységgel mélységesen ellentétes mind a nácizmusnak, mind „a kommunizmusnak a pogánysága”.

A bíboros a nácizmus idején kiállt az üldözött zsidóság mellett, a fajgyűlöletre épülő nemzetiszocializmus idején a nácikkal szemben emelte fel a szavát. Az osztály-gyűlöletre épülő szocializmus idején kiállt az üldözött svábok mellett a kommunistákkal szemben. Életpéldája bemutatta „azt a keresztény ihletettségű hazafiságot, ami elutasítja mind a nácizmust, mind a kommunizmust”.

A kormány támogatásával, 425 millió forintos beruházással kezdődött meg a közösségi ház építése és a plébánia altemplomának bővítése.

Nyitókép: Varga György / MTI

#Választás 2022#semjén zsolt#nácizmus#kommunizmus#beszéd#zalaegerszeg

Címlapról ajánljuk