Tudomány-Tech

Ha Windows-t használ, akkor frissítsen, mert új funkciókat kap a gépére

rtl.hurtl.hu

2024. április 12. 15:16

A Windows legújabb frissítése hibákat is javít, de extra funkciók is jöttek az operációs rendszerhez.

Az idei nagy Windows-frissítés jelentős javításokat és új lehetőségeket hoz a rendszer Fájlkezelőjébe, írja a HVG. A Windows 11 legfontosabb alkalmazása, a Fájlkezelő, a 24H2-es frissítéssel újításokon megy keresztül, melyek számos bosszantó jelenséget orvosolnak és új funkcionalitást vezetnek be.

Az újítások közé tartozik a kontextusmenü felújítása, mely az egér jobb kattintásával aktiválódik. A korábbi változathoz képest a menü jelentősen át lett alakítva, korábban az ikonok nem mindig voltak egyértelműek. A frissítés során a Microsoft visszatér a feliratokhoz és az ikonokat ismét a menü tetején helyezi el, így könnyebb lesz az azonosításuk.

Emellett a Fájlkezelőbe érkezik a mesterséges intelligencia is a Copilot formájában, mely képes lesz magyarázatokat adni és módosításokat végezni a fájlkezelőben, beleértve a szöveges és képi tartalmakat is.

A frissítés másik fontos pontja az archívumok kezelése, ahol névütközés esetén könnyebben lehet majd intézkedni, a fotósoknak pedig jó hír lehet, hogy mostantól a képek metaadatait is könnyedén módosíthatják a Fájlkezelőben, JPG és PNG formátumok esetében is. A 24H2 frissítéssel új formátumokba is tömöríthetők lesznek a fájlok, mint például a 7z és TAR, bár a RAR formátumról egyelőre nincs információ.

Nyitókép (illusztráció): Pexels

#Tudomány-Tech#windows#frissítés#letöltés#hibajavítás#funkció

Címlapról ajánljuk