Tudomány-Tech

Megvásárolná a TikTokot Donald Trump volt pénzügyminisztere

rtl.hurtl.hu

2024. március 14. 15:11

Steven Mnuchin, a Donald Trump vezette kabinet volt pénzügyminisztere egy befektetői csoport összeállításán dolgozik, hogy megvásárolja a TikTokot, miután a közösségi oldal a betiltás szélére került az Egyesült Államokban.

A TikTok megvásárlására készül a Trump-kabinet egykori pénzügyminisztere. Steven Mnuchin egy befektetői csoport összeállításán dolgozik, hogy megvásárolja a betiltás szélén táncoló közösségi platformot – írja a Guardian.

A szándéknyilatkozatra azután kerül sor, hogy szerdán az amerikai képviselőház megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely arra kötelezné a TikTok kínai tulajdonosát, a ByteDance-t, hogy hat hónapon belül megváljon a közösségi oldal amerikai részesedésétől, ellenkező esetben az appot le kellene szedni az alkalmazásboltok kínálatából. Ha pedig ennek nem tesz eleget az Apple és a Google, akkor százmilliárd dolláros büntetésekkel nézhet szembe.

Ha a kínai cég nem működik együtt, akkor valós esély lesz arra, hogy ellehetetlenüljön az alkalmazást az USA-ban. Úgy tűnik, rögtön akad, aki bejelentkezne a TikTok amerikai érdekeltségeiért.

Szerintem a jogszabályt el kéne fogadni és eladni a TikTokot. Remek üzlet, össze fogok állítani egy rá egy befektetői csoportot”

– nyilatkozta Steven Mnuchin a CNBC-nek csütörtökön.

A republikánus politikust Donald Trump 2016 májusában kérte fel kampánya pénzügyi igazgatójának, majd egy évvel később pénzügyminiszternek.

A TikTok betiltása azonban az alkalmazás népszerűsége és a választási év miatt nehézségekbe ütközhet, a törvény elfogadása a Szenátusban is bizonytalan. A kínai cég felszólította a szenátorokat, hogy hallgassanak a választóikra, mielőtt döntenének a törvényről. A TikTok vezérigazgatója, Shou Zi Chew közben szerdán tudatta: a vállalat minden rendelkezésükre álló jogi eszközzel élni fog, hogy elkerülje a betiltást.

Nyitókép: Rafael Henrique / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

#Tudomány-Tech#tiktok#betiltás#egyesült államok#donald trump#pénzügyminiszter

Címlapról ajánljuk