Tudomány-Tech

Frissít a Waze, egy sor hasznos újítás jön rá

rtl.hurtl.hu

2024. március 6. 11:26

Már nem csak sebességet mérő rendőrökre, elakadt autókra és kátyúkra figyelmeztet, hanem egy sor más veszélyforrásra is, és még a hazautat is megkönnyítik. 

A Waze egy sor új hasznos frissítést vezet be, hogy gyorsabbá és biztonságosabbá tegyék az autózást – vette észre a Blikk a Google tulajdonában lévő navigációs szolgáltatás erről szóló bejelentését.

Sebességkorlátozás

Ebben a hónapban az egész világon elérhetővé lesz az a szolgáltatás, amivel előre jelezni fogja az alkalmazás, ha egy útszakaszon lecsökken az engedélyezett sebesség.

Veszélyes kanyarok, fekvőrendőrök

Szintén márciustól már nem csak a kátyúkat fogja jelezni a Waze, hanem a veszélyesen éles kanyarokat, valamint a fekvőrendőröket és a fizetőkapukat is.

Kedvenc útvonalak

Mivel a Waze felhasználói szeretnek egy bizonyos kedvenc útvonalat használni olyan helyekre, amit gyakran látogatnak – még akkor is, ha nem az a leggyorsabb –, a szolgáltatás élő forgalmi helyzetjelentéseket küld, és jelzi, ha dugó van a megszokott úton, hogy a felhasználónak még időben legyen lehetősége alternatív útvonalat választani. Ez szintén márciustól elérhető az egész világon. 

Nyitókép:Hoch Zwei/Corbis via Getty Images

#Tudomány-Tech#waze#frissítés#autó#közlekedés#navigáció

Címlapról ajánljuk