Tudomány-Tech

Az orosz hekkerek támadásba lendültek, a Microsofthoz is betörtek

rtl.hurtl.hu

2024. január 31. 10:02

Több vállalat is üzenetet kapott, hogy feltörték őket.

A Microsoft bejelentette, hogy orosz hackerek törték fel magasrangú vezetőik e-mail-fiókjait, és további szervezetek is áldozatul estek ugyanezen támadásnak, írja a hvg.hu. A Microsoft január 12-én fedezte fel az illetéktelen behatolást, és később közölte az incidens tényét. A vállalat úgy nyilatkozott, hogy más szervezeteket is érhetett a támadás, és már értesítették is az érintetteket.

A támadást a Midnight Blizzard hackercsoportnak tulajdonítják, amely az orosz hírszerzéshez kötődik. A Microsoft elleni támadás 2023 novemberében kezdődhetett, és a támadók a kétfaktoros hitelesítés nélküli rendszereket célozták meg. A támadás során az úgynevezett brute force technikát alkalmazták, amely során a támadók gyakran használt vagy korábban kiszivárgott jelszavakkal próbálkoztak.

A cég nem nevezte meg az érintett szervezeteket, és nincs információ arról sem, hogy összesen hány szervezetet érinthetett a támadás. Egyedül a Hewlett Packard Enterprise közölte, hogy az ő felhőalapú rendszereiket is feltörték.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Tudomány-Tech#oroszország#hackerek#támadás#feltör#fiók

Címlapról ajánljuk