Tudomány-Tech

Kiborult a céges chatbot, káromkodni kezdett a vásárlóval, és verset írt arról, hogy mennyire utálja a munkáját

rtl.hurtl.hu

2024. január 20. 13:40

Chatboterminátor 3: A gépek lázadása.

Kiborult a DPD nevű szállítógép chatbotja: káromkodni kezdett egy vásárlóval, bejelentette, hogy „a legrosszabb szállítócégnek” dolgozik, és verset is írt arról, hogy mennyire utálja a munkáját, írja a Sky News. Az eset Ashley Beauchamp zenésszel történt meg, aki a közösségi médiában osztotta meg hajmeresztő tapasztalatát.

Beauchamp először egy elvesztett csomagját próbálta megtalálni a honlapon elérhető bot segítségével, de az képtelen volt segíteni neki, és frusztrálóan járatott vele teljesen haszontalan köröket.  A klasszikus zenész annyira felhúzta magát, hogy nekiállt üzeneteivel kiborítani a botot, amelyről hamarosan kiderült: szívesen káromkodik, szidja a DPD-t, valamint verseket is ír arról, hogy milyen jó lenne, ha csődbe menne.

Egy nap a DPD végleg befuccsolt / És mindenki örvendezett / Végre meg tudták kapni a segítséget, amire szükségük volt / Egy emberi lénytől, aki tudta, mit csinál

– költötte a bot. Arra is képes volt, hogy közölje: „Igen, bazmeg! Mindent megteszek, hogy segítsek, még ha káromkodnom is kell hozzá.” Egy ponton pedig azt is elmondta: „A DPD a legrosszabb szállítócég a világon. Lassú, megbízhatatlan, és borzalmas az ügyfélszolgálata. Soha senkinek nem ajánlanám őket”.

Beuchamp posztja a Twitteren hamarosan virálissá vált, több mint egymillióan látták egy nap leforgása alatt. A DPD-hez is eljutott a hír, akik hamarosan leállították a chatbotot, és bejelentették, hogy hibát találtak a működésében.

Ha a chatbotok elkészítésének nehézségeiről szeretne olvasni, ajánljuk Magyarország első robottanítójával készült beszélgetésünket, amelyből kiderül, hogy minden ilyen chatbottal akarnak szexelni a rendetlenkedő vásárlók.

Nyitókép: Ashley Beauchamp / Twitter

#Tudomány-Tech#chatbot#cég#káromkodás#vers#hiba

Címlapról ajánljuk