Tudomány-Tech

Hasznos újítás érkezett az Instagramhoz

rtl.hurtl.hu

2023. november 20. 12:27

Az Instagramon már lehetőség van arra, hogy a felhasználók jobban megválogassák, kik láthatják bejegyzéseiket.

Az Instagram kibővítette azon bejegyzések körét, amelyeknél beállítható, hogy csak a közeli ismerősök lássák azokat – szúrta ki a hvg.hu.

A funkció lényege, hogy a felhasználók létrehozhatnak egy listát a közeli ismerőseinkből, hogy csak számukra legyenek láthatók a megosztott fotók, videók és jegyzetek. Noha eddig is volt erre lehetőség, a népszerű közösségi oldal behozott egy újítást:

már a bejegyzéseknél és a Reels-videóknál is személyre szabható, hogy ki láthatja a megosztott tartalmakat.

A Közeli ismerősök használatát a Beállítások » Közeli ismerősök menüpont alatt találja, itt megadható, hogy pontosan kik tartozzanak bele ebbe a körbe, innentől pedig már lehet is posztolni. Arra kell csak figyelni, hogy amikor az utolsó lépéshez, vagyis a közzétételhez érünk, akkor a Láthatóság menüpontra kattintva tudjuk kiválasztani, kik lássák a bejegyzésünket.

A portál megjegyzi: a Meta (a Facebook és az Instagram anyavállalata) már dolgozik azon, hogy ne csak a Közeli ismerősök listáját tudjuk megszabni, hanem azt is, hogy alcsoportokra bonthassuk követőtáborunkat. Ezzel még pontosabban be lehet majd állítani, hogy kik lássák a bejegyzéseket, ahogy az a Facebook esetében már régóta megvalósult.

Nyitókép (illusztráció): Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty Images

#Tudomány-Tech#instagram#újítás#közösségi oldal#bejegyzés#láthatóság#meta

Címlapról ajánljuk