Tudomány-Tech

Mint egy horrorfilmben: zombihalakat vettek videóra, cafatokban lógott róluk a hús

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 1. 9:16

Egész darabok hiányoztak a testükből. Félelmetes, titokban készült videó.

Don Staniford állatvédelmi aktivista a skóciai Skye-szigetre utazott és felvételeket készített a közösségi médiában zombihalaknak nevezett sérült lazacokról, amelyek egy skóciai lazacfarm ketreceiben élnek. Staniford azt mondta, hogy a helyszínen látott halak állapota a legrosszabb, amit valaha tapasztalt. 

A lazacfarmon belül bemutatott zombi lazacok olyanok, mint egy X-kategóriás horrorfilm

 – mondta.


Staniford június 28-29. között egy 48 órás titkos nyomozás keretében egy teleszkópos rúdra szerelt kamerát engedett le a lazacfarm ketrecébe. Állítása szerint a lazacok bőrén horzsolások voltak, az egyiknek pedig egy hatalmas darab hiányzott a hátából. 

Azt állítja, hogy a lazacokat látta, amelyek bőrén horzsolások voltak, az egyiknek egy hatalmas darab is hiányzott a hátából. Szerinte a lazacfarmot üzemeltető  Bakkafrost vagy nem szerelt fel megfelelő ragadozó elleni hálót, vagy nem tartotta karban azt, de akármiről is van szó, az egyértelműen visszaélés.

Ha a lazacfarmok nem tudnak biztonságosan, a jóléti jogszabályok megsértése nélkül működni, akkor azonnal be kell zárni őket

– fogalmazott Staniford. A felvételek miatt hivatalos vizsgálat indult Skóciában.

Az állatvédő szerinte a sebeket egy ragadozó, valószínűleg fókák okozták, és felszólította a Bakkafrostot, hogy cselekedjenek.  A cég szóvivője úgy fogalmazott:

A Bakkafrost elkötelezett a halaink jóléte és egészsége, valamint a természeti környezet iránt, amelyek szorosan összefüggnek egymással, és a felelős lazactartás alapját képezik.


Nyitókép: Twitter

#Tudomány-Tech#hal#lazac#sérülés#lazacfarm

Címlapról ajánljuk