Tudomány-Tech

Felfalta kicsinyét a cseh horrormajom, miután napokig magával cipelte, és dobálózott a holttestével

rtl.hurtl.hu

2023. július 4. 17:43

Nem tudni, hogy a gyász melyik fázisán ment keresztül az anyuka, amikor elkezdett nyammogni kicsinye holttestén.

Sokkoló módon próbálta túltenni magát kicsinye halálán egy majom egy cseh állatkertben: az anyuka napokig magával hordozta a kicsi holttestet, dobálózott vele ketrecében, majd végül felfalta azt, írja a Live Science.

A szakértők szerint ezzel a magatartással mégis azt érte el, hogy jobb esélyei lesznek arra, hogy újabb kicsinyei szülessenek a jövőben.

Az eset még 2020-ban történt, de csak most kapott nagyobb sajtónyilvánosságot, mert megjelent róla egy tanulmány. A Kumasi nevű nőstény kismajma mindössze nyolc napig élt – pontosan nem tudni, miért vesztette életét, de a hírek szerint születése óta rossz egészségügyi állapotban volt.

A nőstény két napon keresztül cipelte ide-oda a holttestet, és nem hagyta, hogy a gondozók elvigyék azt. Ezután felfalta a test nagy részét, és csak a maradékokat tudták elszállítani az állatkert munkatársai.

A szakértők szerint a kannibalizmus nagyon ritka jelenség a fajnál. A szakértők szerint az anya azért ehette meg a testet, hogy visszanyerje a terhesség és a gondozás alatt felhasznált energiái egy részét, ezáltal a jövőben jobb esélyei legyenek arra, hogy újabb kicsinyei szülessenek.

Nyitókép: Unsplash

#Tudomány-Tech#majom#állat#kannibál#holttest#kicsi#csehország#állatkert

Címlapról ajánljuk