Tudomány-Tech

A világ legfélelmetesebb internetes oldalát alkothatták meg

rtl.hurtl.hu

2023. április 18. 9:56

A weblapon a mesterséges intelligencia minden létező képet képes előkeresni a felhasználókról, amit valaha feltöltöttek az internetre. 

Egy arcfelismerő webhely, nagyon durva felháborodást keltett az interneten. Az oldal lényege, hogy az emberek egy arcos fotó segítségével minden létező honlapot megtalálhatnak, ahol az adott kép szerepel, írja a Daily Star.

Az oldal célja elvileg az, hogy a mesterséges intelligencia által segítsen a felhasználónak, hogy megtalálják az összes olyan fotót az interneten, amin rajta vannak. Állítólag a képeket nemcsak meg lehet találni az oldal által, hanem törölni is lehet azokat.

Az oldal úgy működik, hogy feltölt a felhasználó a saját arcáról egy képet, a mesterséges intelligencia pedig teszi a dolgát és megtalál minden olyan fotót, amin rajta vagyunk.

Az ezzel kapcsolatos aggályok arról szólnak, hogy így rengeteg kép és adat landol annál az oldalánál, amely épp, hogy meg akarja védeni a felhasználókat attól, hogy ellopják az adataikat, személyazonosságukat. Ráadásul nem csak saját magunkról tölthetünk fel fotókat, hanem vadidegenekről is, akikről aztán könnyen személyes adatokhoz juthatunk. Az ijesztő aspektus ellenére sokan pozitívnak értékelték az oldal tevékenységét, többek szerint sokat segít abban, hogy tudja az ember, hol jelentek meg róla képet az interneten.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Tudomány-Tech#mesterséges intelligencia#kép#keresés#fotó#internet

Címlapról ajánljuk