Tudomány-Tech

Valentin-napon irtja ki végleg az internet őskori maradványát a Microsoft

rtl.hurtl.hu

2023. február 13. 20:00

Lassan felnő egy generáció úgy, hogy nem volt dolga az Internet Explorerrel. Most már biztosan nem is lesz.

Valamikor régen, a Shaquille O’Neal-méretű pingvinek idejében az emberek még olyan böngészőket használtak, mint az Internet Explorer, amire azóta a feledés jótékony homálya borult, minthogy a korszerű weboldalak helyes megjelenítését és biztonságos használatát illetően is kihívásokkal küzdött.

Ezért lehet meglepő sokaknak, hogy az Internet Explorer egyáltalán még létezik, de már nem sokáig. A Windows 11-be már be sem került, de még nagyon sok számítógépen használnak Windows 10-et, aminek az elavult böngésző is a részét képezi, igaz, már benne van a Microsoft mai elvárásoknak megfelelő, korszerű Edge böngészője is – de sokan ezt is csak arra használják, hogy a Chrome, a Firefox vagy az Opera telepítőjét letöltsék vele.

Azonban, mint a Gadgets360 emlékeztet, a Microsoft már decemberben bejelentette, hogy február 14-én olyan frissítést adnak ki a Windows 10-hez, ami végleg lekapcsolja az Internet Explorert, amelyhez tavaly június óta már egyáltalán nem nyújt támogatást a Microsoft. A frissítés telepítését követően az Internet Explorer ikonjára kattintva már az Edge fog betöltődni. Egy júniusi frissítés majd ezt az ikont is el fogja tüntetni.

Mivel még most is előfordulhatnak olyan kőkorszaki vállalati rendszerszörnyetegek, amelyeket az Internet Explorerre fejlesztettek, a Microsoft az Edge-be egy „Internet Explorer-módot” is beletett, amit bekapcsolva előidézhető lesz a régi böngésző minden nyűgje.

Nyitókép: Binnur Ege Gurun Kocak / Anadolu Agency

#Tudomány-Tech#internet explorer#microsoft#windows#internet

Címlapról ajánljuk