Tudomány-Tech

Sose találják ki, hogy mi kezdett ömleni a falból – egy élet munkája lett oda

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 4. 13:36

A helyszínre riasztott szakember nyolc zsákot töltött meg, a nyolc zsák összesen hétszáz kilót nyomott. 

 

Elég komoly meglepetésben volt része egy kaliforniai háztulajdonosnak, amikor az egyik szobában a gipszkarton fal alján egy négyzetes lyukat vágott, írja a The Dodo. A feltehetően elektromos aljzat kialakításához szánt nyíláson ugyanis ömleni kezdett valami:

makk.

A történtekről Nick Castro, kártevőírtással foglalkozó vállalkozó számolt be, őt hívták ki ugyanis, hogy segítsen a kialakult helyzetet kezelni.

A szakember szerint a hatalmas makkömlésért egy közelben lakó harkály lehetett a felelős. Amikor felmérte a házban okozott károkat, talált is több olyan lyukat, amit a madár fúrt, és amikbe télire nagy mennyiségű makkot rejtett.

Mivel a könnyűszerkezetes ház fala üreges volt, a szorgos harkály hatalmas mennyiségű makkot volt képes felhalmozni. Nick Castro több helyen is meglékelte a ház falait, amikből csak folyt és folyt a makk.


Mindent összevetve körülbelül 300 kiló makk ömlött ki, amivel nyolc nagy zsákot töltöttek meg.

Sosem láttam még ilyet 

– mondta Castro.

A ház lyukait végül befoltozták, és a további harkálytámadás elhárítása érdekében műanyag burkolattal erősítették meg. A harkálynak mindeközben nem esett bántódása, de most kénytelen lesz új rejtekhely után nézni és új készleteket felhalmozni.

Nyitókép: Nick’s Extreme Pest Control / Facebook

#Tudomány-Tech#tudomány#ornitológia#harkály#fakopáncs#egyesült államok#kalifornia#makk

Címlapról ajánljuk