Tudomány-Tech

Szőrén-szálán eltűnt a Hundub tulajdonosa, tartozást is maga mögött hagyott

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 11:12

Nem sikerül elérni, pedig fizetnivalója van.

Kényszertörlés alatt áll a „magyar Facebook”, amit azzal reklámoztak, hogy ott bárki bármit megoszthat. Kiderült, hogy a „bárki bármitba” a gyerekpornó is beletartozik, de nem ez volt az egyetlen probléma a vállalattal, aminek most szőrén-szálán eltűnt tulajdonosa, Pál Csaba.

A mfor.hu szerint a céget szeptemberben helyezték kényszertörlés alá, miután felügyeleti eljárást indítottak ellene. A Kft.-nek székhelyet biztosító személy februárban arról tájékoztatta a Cégbíróságot, hogy „visszavonja a székhely használatához való hozzájárulást”, mert „a megbízási szerződésben foglaltaknak nem tett eleget”.

Arról írt: telefonon érdemben nem sikerült kapcsolatot teremteni vele, az e-mailekre nem válaszolt, és a postai úton megküldött díjbekérőt sem egyenlítette ki. A Fidesz-közeli média és a Mi Hazánk politikusai által sztárolt Hundubról közben kiderült, hogy

  • alapítója egy belize-i offshore cég volt,
  • a rendszeren lévő rés miatt láthatóak a felhasználók által privátban küldött képek, amelyek között gyermekpornográf fotók is vannak,
  • túlterheléses támadás érte a lapot,
  • a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtási eljárást indított a cég ellen, egyúttal felkerült az áfabevallást be nem nyújtó adózók közé.

Nyitókép: Hundub

#Tudomány-Tech#hundub#tartozás#tulajdonos#offshore#internet#facebook

Címlapról ajánljuk