Tudomány-Tech

„Színtiszta műanyagot” kakilt hat napon át egy tengerpartról kimentett kisteknős

rtl.hurtl.hu

2022. július 30. 14:04

Különböző színű, állagú és méretű műanyagdarabok jöttek csak ki belőle, semmi más. 

Hat napon keresztül semmi mást nem ürített egy kölyökteknős, amit az ausztráliai Sydney egyik tengerpartjáról mentettek ki, mint „színtiszta műanyagot” – írta a Guardian, a Taronga állatkert állatorvosi kórházára hivatkozva. A 127 grammot nyomó közönséges levesteknőst a hátán fekve találták meg a Tamarama tengerparton. Az állatnak hiányzott az egyik uszonya, egy másikban szilánk volt, a páncéljában pedig egy lyuk.

Ezt leszámítva jó fizikai állapotban volt, és nem okozott gondot számára az úszás sem. Az állatkert egyik ápolója, Sarah Male hozzátette:

Aztán elkezdett üríteni, és hat napon át műanyagot ürített. Ürülék nem jött ki, csak színtiszta műanyag. Különböző méretűek, színűek és állagúak. Néhány kemény volt, néhány éles, és pár darabnál még azt is látni lehetett, hogy írás volt rajtuk.

Male elmondta, hogy olyan sok műanyag hever szerteszét, hogy a kisteknősök egy része csak azokat eszi első élelemként.

A kisteknős mostanra már egészséges, és négyszáz grammot nyom, de egy évbe is beletelhet, mire szabadon tudják engedni a tengerben.

Nyitókép: Egy sérült teknőst ápolnak Törökországban, 2022 február 12-én. Fotó: Ozge Elif Kizil/Anadolu Agency via Getty Images

#Tudomány-Tech#teknős#műanyag#ausztrália#ürülék#környezetszennyezés

Címlapról ajánljuk