Tudomány-Tech

Orvos a Facebookon: Aki még nem volt covidos, annak nincsenek barátai

rtl.hurtl.hu

2022. március 27. 8:13

A dél-koreai virológus gyorsan törölte bejegyzését, de így is magyarázkodnia kellett. 

Azok nem kapták még el a koronavírust, akiknek nincsenek barátaik – jelentette ki Facebook-oldalán a dél-koreai Vakcina Társaság (Korvac) alelnöke. Ma Szanghjuk a helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a gyorsan törölt, de képernyőfotókon azután is terjedő posztjában közölte:

Azoknak a felnőttek nem fertőződtek meg a Covid-19-el, akiknek interperszonális problémáik vannak.

Ma később a helyi sajtónak elmondta, hogy nem gondolta teljesen szó szerint, hogy csak azok nem voltak még covidosak, akiknek nincsenek barátai, hanem csak egy metaforaként használta, arra utalva, hogy szerinte elkerülhetetlen a koronavírusfertőzés.

A vírusszakértő aznap tette közzé posztját, amikor a napi fertőzések száma meghaladta a négyszázezret Dél-Koreában. Az országban már több mint tízmillióan fertőződtek a vírussal a koronavírusjárvány kezdete óta, azaz az ország lakosságának 20 százaléka már átesett a betegségen.

Dél-Koreában már olyan sokan halnak bele a vírusba, hogy a temetők és a krematóriumok túlterheltté váltak – írta a Reuters. Pénteken egy nap alatt már több mint négyszáz halálos áldozata volt az országban a vírusnak.

A The Korea Herald című dél-koreai lap az esettel kapcsolatban emlékeztetett egy mexikói vírusszakértő februári kijelentésére, aki Twitter-oldalán közölte:

Ha nincsenek megfertőződött barátaid, akkor nincsenek barátaid.

Nyitókép: courtneyk/GettyImages

#Tudomány-Tech#koronavírus#koronavírus-fertőzés#fertőzés#orvos#virológus#dél-korea#barátok

Címlapról ajánljuk