Sztárbox

„Nehézsúlyban durva dolgokra lehet számítani, borzalmas nagy verések lesznek”

rtl.hurtl.hu

2023. november 26. 17:20

Tatarek Rezső testépítő és bokszedző szerint a Sztárboxban küzdő celebek az első pofont nem a ringben kapják, mert ha ez nem így lenne, az első ütés után letérdelnének.

„Adok-kapok a legtöbb meccs, ahol az győz, aki először talál. Nem véletlen, hogy az első két évadban nem volt ennyi KO: ott mindössze arra volt időnk, hogy megtanítsuk, mi lehet az ellenfél gyenge pontja. Ennyire nem voltak technikás bunyók, mint most” – mondta a 24.hu-nak Tatarek Rezső testépítő és bokszedző a Sztárboxról. Tatarek felkészítő edzőként vett részt a műsor első két évadában.

Arról is beszélt Tatarek, hogy a celebek nem a ringben kapják az első pofont. 

Kapnak eleget, másképp nem lehet fölkészülni. Ha nem így lenne, az első ütés után letérdelnének, sírva fakadnának, közölnék, hogy ezt nem kérik, állj. Ezért becsülendő, hogy ezek az emberek, akik nem élsportolók, végigcsinálták a felkészülést

– mondta.

Kabát Péter és Rácz Jenő múlt vasárnapi bokszolásáról azt mondta, hogy totális KO volt: „amikor az ember feje így koppan, ahogy Kabáté, ott a delikvensnek fogalma sincs, mi történt vele”. Az egy igazi kiütés volt.


A szakértő szerint „négy menetre faramuci a felkészítés”, sokszor a harmadiknál már kiütköznek hiányosságok, a kondícióbeli limitek. „Kabátnál is lehetett ilyesmit látni: győzni akart, agresszívan ment előre. Ekkora rössel támadó embert eltalálni, még ha nem is pontos a csapás: konkrétan kiütik a cipőjéből legtöbbször.

Én azt érzem, nála sem történt tragédia, ha valaki így megy előre, beesnek ekkora pofonok

– fogalmazott. A nehézsúlyú kategóriában ennél csak durvább dolgokra lehet számítani. Borzalmas nagy verések lesznek – véli Tatarek Rezső.

A Sztárbox vasárnap este 7-kor kezdődő elődöntőjén Berki Mazsi Janicsák Vecával, Brasch Bence Szegedi Fecsóval, Istenes Bence pedig Rácz Jenővel fog megmérkőzni a középdöntőbe jutásért. Itt írtuk le részletesen, hogy mi mindent érdemes tudni a mai meccsekről.

Nyitókép: RTL

#Sztárbox#tatarek rezső#boksz#kabát peti#ring

Címlapról ajánljuk