KERESÉS search-close

"Varga Mónika" szerzővel ellátott tartalmak

Varga Mónika

Varga Mónika által létrehozott tartalmak (36):

Sokat költöttek Vajna és Habony cégeinél

Sok pénzt hagyott Habony Árpád és Andy Vajna médiacégeinél a kormány a népszavazási tájékoztató kampányra szánt milliárdokból. Ez derül ki a dokumentumokból, amelyekbe az átlátszó.hu tekinthetett bele. A kormány szerint a 3,1 milliárdos keretből nemcsak a népszavazással kapcsolatban tájékoztatták a választókat. Azt írták: a megfelelő hirdetési ügynökségek helyezik el a kormányzati reklámokat, kizárólag az alapján, hogy azok minél több emberhez eljuthassanak. A szocialisták szerint a kormány úgy hirdet, hogy a baráti cégek gazdagodjanak a közpénzből.

Perzsamacskát is loptak már szállodából

Minden mozdíthatót ellopnak egyes vendégek a szállodákból. Leggyakrabban a törölközőt és az evőeszközöket lovasítják meg, de a szállás.hu felmérése szerint előfordult, hogy laminált padlót, vagy fűnyírót is magukkal vittek a tolvaj vendégek. A balatoni strandokon sincs semmi biztonságban, bár idén kevesebb volt a lopás.

Stresszes az iskolakezdés

Már egy hét sincs az iskolakezdésig, jövő csütörtökön mindenhol becsengetnek. Nehéz lehet az átállás a gyerekeknek, akár testi tüneteket, hányingert, hasfájást is produkálhatnak az izgalomtól. Ezért a pszichológus azt tanácsolja, hogy a szülők vonják be a gyerekeket a készülődésbe, így könnyebb lesz az átmenet.

Tönkretette a szezont a munkaerőhiány

Tönkretette a szezont a krónikus munkaerőhiány a Balatonnál. Ezt mondják a vendéglátósok, akik legalább 10-15 százalékos bevételkiesésről beszélnek a múlt nyárhoz képest. Az időjárás is rosszabb volt, de szerintük a legnagyobb gondot az okozta, hogy nem találtak szakképzett és tapasztalt munkaerőt. A kormány őszre intézkedéscsomagot ígér a munkaerőhiány kezelésére.

Ittasan, bedrogozva ment a fának

Ivott, drogozott, majd jogosítvány nélkül vezetett. Ráadásul még össze is törte a kölcsönkocsit egy 18 éves fiatal Zalaegerszegen. Egy fának csapódott vasárnap este, de nem lett baja sem neki, sem az utasának. A rendőröket egy közelben lakó hívta, aki szerint a fiú zavarodottan bolyongott az utcán a baleset után.

Késelés és tömegverekedés Siófokon

Késelés és tömegverekedés volt a siófoki Petőfi sétányon, egy rendőr is megsérült. Híradónk értesülése szerint péntek hajnalban egy népszerű bulihelyen kidobók és egy budapesti társaság szólalkozott össze, amely odáig fajult, hogy bottal, baseball ütővel és késsel támadtak egymásnak. A rendőrök köztük akartak rendet tenni, amikor egyikük megsérült. 7 férfi került előzetesbe. Négy éve is történt hasonló eset a sétányon.

Kátyukat kerülgető sofőr okozott balesetet

Több baleset is történt az utakon. Somlóvásárhely közelében az ütközéstől kirepült egy sofőr és szörnyethalt, egy másik balesetben, Vas megyében egy utas nem élte túl a karambolt. Bács-Kiskun megyében pedig egy nő autójával kátyúkat kerülgetett, eközben viszont két autónak nekihajtott, többen meg is sérültek.

Esélye sem volt túlélni a motorosnak

Meghalt az a motoros, aki péntek délelőtt frontálisan ütközött egy kisteherautóval Vas megyében. Azt még nem tudni, hogy a 46 éves férfi miért hajtott át a szemközti sávba. Az ütközéstől a motor kigyulladt, vezetője azonnal életét vesztette. A kisteherautó sofőrje azt mondta, hiába kértek segítséget, több autó és kamion elhajtott mellettük, míg végre egy kocsi sofőrje megállt.

A feje tetején állt meg a kocsi

Előző busz elé hajtott a fiatal sofőr, fejtetőre borulva állt meg az árokban. A baleset a 87-es úton történt Vas megyében. Az egyik szemtanú azt mondta Híradónknak, a busz már őt előzte, amikor az előtte lévő kocsi sofőrje félrehúzta a kormányt. Egyenesen a busz elé hajtott. Az ütközéstől az autó az árokba csapódott. A fiatal nő kocsija összetört, de szerencsésen megúszta a balesetet.

Balatoni nyár: aki csak tehette, strandra ment

Rengetegen próbáltak a vasárnapi meleg elől a Balatonra menekülni. Tömeg volt Keszthelyen. Akik mostanra időzítették a nyaralásukat, örülhettek, volt, ahol 32 fokot mértek. Vasárnap este viszont érkezik egy hidegfront, felhőszakadás és jégeső is várható, de keddtől újra melegszik majd az idő, és a hét második felében megint strandidő lesz.

Egy halott, kilenc sérült a balesetben

Egy ember meghalt, kilencen megsérültek pénteken az M7-esen, amikor egy autó és egy mikrobusz ütközött. Az RTL Híradó információja szerint a kocsi hirtelen lassított az autópályán, a kisbusz ekkor csapódott a hátuljába. Ezután a kisbusz többször megpördült, és az ütközéstől százötven méterre, a tetején állt meg. Az autó a szalagkorlátnak csapódott. A balesetben a kocsi 64 éves sofőrje halt meg. Két mentőhelikopter is érkezett a sérültekhez.

Lezárták a csúszdát a baleset után

Életveszélyben van a férje, mert összetörte magát a zalakarosi csúszdaparkban - ezt állítja a közösségi oldalon írt bejegyzésében egy nő. A gyógyfürdő vezérigazgatója szerint ájultan találták a férfit a csúszdában, és még nem tudják, mi történhetett. A csúszdát lezárták, megvizsgálták, és biztonságosnak találtak, azonban egy újabb vizsgálatig még zárva tartják. A strand vezetője szerint sok csúszdázó nem tartja be a szabályokat.

Semmi sem stimmelt az eltévedt vonaton

Eltévedt a Szombathelyről Budapestre tartó InterCity vonat szerdán: Répcelak helyett Sárvárra futott be. Az InterCity egy helyen egy rossz sínpárra állt, és ezért vette az irányt Sárvár felé. A vonat csak fél órás várakozás után fordult vissza, és 70 perces késéssel ért Budapestre.

25 éve fuvarozott a vonat elé hajtó sofőr

25 éve dolgozott fuvarozóként az a sofőr, aki hétfőn egy vonat élé hajtott Barcson, majd bennégett a vezetőfülkében. Egy telephelyről indult áruért, amikor a piros lámpák ellenére a sínre hajtott. Három éve dolgozott a cégnél, ahol azt mondták, nem értik mi történhetett. Körültekintő sofőrnek ismerték az 59 éves férfit. Az ütközést egy ipari kamera is rögzítette. A mozdony vezetője három napos rendkívüli szabadságot kért.

Bennégett a sofőr a kamionban

Szörnyű kamionos baleset Somogy megyében. Bent égett a kamionban az a sofőr, aki vonat elé hajtott. Piros volt a lámpa, mégsem állt meg, az érkező gyorsvonat több méteren keresztül tolta. Az ütközést ipari kamera is rögzítette.
A mozdonyvezető és egy utas is megsérült.

 

Engedély nélkül gyűjtött szarvasgombát

Engedély nélkül gyűjtött 14 kiló szarvasgombát egy debreceni férfi Békés megyében. Két idomított kutyájával olyan területen szedte az értékes gombát, ahol nem lett volna szabad. A rendőrök visszaadták a szarvasgombát annak, akinek van engedélye a területre. A gombaszedőt lopással gyanúsítják.

Kabátban a balatoni strandon

Már homokzsákokra is szükség volt a nagy eső miatt. Somogy megyében Ságváron így kellett védeni házakat a kiömlött patak miatt. Több balatoni strandot pedig a viharos szél miatt öntött el a víz. Holnaptól azonban végre javul az idő. Egyre melegebb lesz, megszűnik az eső, sőt a hét közepére újból kánikula lehet.

Rosszkor előzött, kórházba kerültek

Hármas karambolt okozott egy figyelmetlen sofőr Vas megyében. A német rendszámú autós előzésbe kezdett a 84-es főúton, azonban szemből két autó is érkezett. Mind a kettővel ütközött. A vétkes sofőr és utasa is súlyosan megsérült, őket mentőhelikopterrel vitték kórházba. A másik két autóban karcolásokkal megúszták a balesetet.

Egyhavi eső esett egy nap alatt

Annyi eső esett az elmúlt 24 órában, mint máskor egy hónap alatt szokott. Bosszankodnak a nyaralók a Balatonnál, hiszen még sétálni sem lehet a szeles, esős időben. Volt, ahol alig 15 fok volt. A csapadékos időnek pedig még nincs vége, napsütés inkább csak a jövő héten lesz.

Vonattal ütköztek, meghalt az idős házaspár

A piros jelzés ellenére hajtottak a sínre, szörnyethalt az osztrák házaspár. Autójuk gyorsvonattal ütközött Vas megyében, a Szombathely felé tartó vonat 300 méteren keresztül tolta maga előtt a kocsit. Úgy tudjuk, az idős pár a közelben lakott. A vonaton nem sérült meg senki.

Jégeső és özönvíz Szombathelyen

Brutális vihar tombolt kedden Szombathelyen. Fekete gomolyfelhők, és porfelhő lepte el a várost, majd percek alatt rengeteg eső zúdult le. Húsz percen keresztül esett a jég, a helyenként dió nagyságú darabok redőnyöket lyukasztottak ki, autók tetejét horpasztották be. A szél erejétől fák hasadtak ketté. A felhőszakadás miatt víz öntötte el az utcákat, sok helyen az autók tengelyig merültek.

Rövidülhet a nyári szünet

Nem tudnak a gyerekek a fülledt teremben tanulni, és nyáron egyébként is könnyebb szabadságra menni. Ezt mondták az általunk megkérdezett szülők Palkovics László, oktatási államtitkár felvetésére, hogy rövidülhet az iskolákban a nyári szünet. A Tanítanék Mozgalomnál azt mondják, ehhez a változtatáshoz minden iskolába légkondicionáló kellene. Az Oktatási Államtitkárság közölte: a változtatással csak a gyerekek terheit csökkentenék.

Kánikula – veszélyben a szívbetegek

Tombol a kánikula. Országszerte 30 fok felett volt a hőmérséklet napközben. A Híradónknak nyilatkozó kardiológus szerint ilyen melegben több szívbeteg kerül kórházba. A héten ráadásul lesz egy erős lehűlés is, ami még veszélyesebb a szervezetre. Borosberény közelében egy 57 éves férfi meghalt, miután rosszul lett a kocsijában, a kormányra borult, majd karambolozott.

Nyolcezren úszták át a Balatont

Volt, akinek egy óra sem kellett, hogy átússza a Balatont. Ezúttal ideális volt az időjárás, szél sem zavarta azokat, akik vállalták, hogy nekivágnak a több mint 5 kilométeres távnak Révfülöp és Balatonboglár között. Több mint 8 ezren álltak rajthoz. A nagy többség már nem először, volt, aki már a 20. alkalommal.

300 önkéntes segít a Balatonnál

Mától 300 önkéntes is segít a Balatonnál az elsősegélynyújtásban. Emellett a Vöröskereszt egy különleges étlapot állított össze, amiben hét lépésben mutatják be a segítségnyújtás lépéseit. Azt mondják, azért tették ki a speciális étlapot 33 vendéglátóhelyre, mert csak az emberek 10 százaléka tudja, hogy mit kell tenni vészhelyzetben.

Strandok kutyásoknak a Balatonon

Az idei szezontól néhány strandon kutyák és gazdáik együtt hűsíthetik magukat a Balatonban. Kutyafürdető nyílt Fonyódon és Balatonbogláron. A kiemelt üdülőövezetekben már régóta gondot jelentett, hogy a nyaralók nem tudták levinni a partra a kedvenceiket, ezért jelöltek ki partszakaszokat.

Kalapáccsal támadtak a rendőrökre a rablók

Kalapáccsal támadtak egy szabadnapos rendőrre Marcaliban, mert meg akarta akadályozni egy zálogház kifosztását. A rendőrség közlése szerint két férfi motorral érkezett a zálogházhoz, betörtek, és kezdték pakolni az ékszereket. A szolgálaton kívüli rendőr kivette a kulcsot a motorból, hogy a két rabló ne tudjon elmenekülni. Ekkor támadták meg. A két férfi végül megpróbált elfutni, de a rendőrök hamar elkapták őket.

Brutális kutyabántalmazás Kiskundorozsmán

Egy ittas férfi kis híján kettévágta kutyája fejét egy baltával. A rendőröknek azt mondta, ha nem viszik el az állatot, a Tiszába dobja vagy agyonveri. A kutyát négy órán át műtötték. A 72 éves férfi ezért akár három év börtönt is kaphat.

Körbefutották a Balatont


szerző:
2016.05.29. 18:50
Körbefutották a Balatont

Nem csak a 220 kilométeres táv, hanem a nagy meleg is próbára tette mindazokat, akik körbe futották, vagy tekerték a Balatont. Minden korábbinál többen vállalkoztak az elképesztő feladatra: több mint 7500-an indultak az Ultrabalatonon. A leggyorsabb futónak 23 óra sem kellett a 220 kilométer megtételéhez.

Folytatódik a nyári meleg

30 fok, napsütés. Az első nyárias hétvége első napján sokan voltak a strandokon és a Balatonnál is. A tó még csak 20 fokos, de már volt, aki bemerészkedett a vízbe. A szakemberek figyelmeztetnek már most erős az UV sugárzás, fontos védekezni a napsugárzás ellen.

Osztrák túramotorosok közé hajtott egy autós Zalában

A motorosoknak esélyük sem volt, hogy elkerüljék a balesetet. Ketten életveszélyesen, ketten könnyebben megsérültek. A baleset a 76-os főúton Nagykapornak közelében történt. Az autós az egyik kanyarban átsodródott a szembejövő sávba, két motorost ütött el, majd harmadik társuk az egyik úton fekvő motor miatt borult fel. Az életveszélyes sérülteket mentőhelikopter szállította kórházba.

Sokakat elriasztott az esős idő

Nincs vége az esőnek, elmossa a szabadtéri programokat a hosszú hétvégén. Erre számíthatnak a következő két napban is. Van, ahol 3 nap alatt egy havi csapadék esett. Azok szerencsések, akik a wellness szállodákat választották a pünkösdi hétvégére, márpedig a hotelek sokfelé megteltek.

A strandról vitték kórházba a gyerekeket

39 gyereket vittek kórházba a csepeli strandról és egy helyi iskolából. Két osztálynak volt úszásoktatása. Az egyik már befejezte az órát, busszal vitték vissza a gyerekeket az iskolába, amikor egyikük rosszul lett. Ezután a többiek is rosszullétre panaszkodtak, ezért mindenkit kórházba vittek. A másik osztály közben a strandra ért, azokat a gyerekeket onnan vitte el a mentő. Egyelőre nem találtak mérgező anyagot.

Rendőrautó elé hajtott, elgázolta

Rendőrautó gázolt el egy biciklist pénteken, Szombathelyen. A kerékpáros a bicikliútról lassítás nélkül hajtott ki az úttestre, egyenesen egy rendőrautó elé. A kocsi sofőrje hiába fékezett, nem tudta elkerülni az ütközést és elgázolta a 25 éves nőt. A biciklist kórházba szállították, úgy tudjuk, nem sérült meg súlyosan.

Teljesen kiégett a busz az M7-es autópályán

Teljesen kiégett egy busz az M7-es autópályán, az utasok még időben leszálltak. A lángoktól az aszfalt is megolvadt, azon a részen még javítani kell a sztrádát. A magyar turistákat szállító busz Budapestről Zalaegerszegre tartott. Balatonendrédnél egy hatalmas durranás után a sofőr vette észre a lángokat. Azonnal megállt, leszállította az utasokat és elkezdte az oltást, de a hatalmas szél miatt a tűzoltók sem bírtak a lángokkal. Senki sem sérült meg.

Nem volt bekötve, meghalt a 87 éves sofőr

Szombathelynél egy 87 éves sofőr szörnyethalt, amikor lesodródott az útról egy kanyarban, és kirepült az autóból. A férfi nem volt bekötve.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való