KERESÉS search-close

"Karagics Ildikó" szerzővel ellátott tartalmak

Karagics Ildikó

Karagics Ildikó által létrehozott tartalmak (100):

Meghalt egy magyar hegymászó a Magas Tátrában

Hiába volt profi, és hiába tudta, hogy veszélyes helyen járnak a Tátrában, arra nem készülhetett fel, hogy egy óvatlan lépés a csúszós kövön a halálát okozza. A magyar hegymászó társa végül megúszta, hogy lezuhanjon a mélybe. Ha viszont ennyire veszélyes és kiszámíthatatlan, akkor miért kockáztatják az életüket ezek a sportolók?

Speciális módszerrel segítenek azokon, akik gerincsérvben szenvednek!

Úgy néz ki, már nem kell azoknak a betegeknek nagy műtéten átesniük, akik gerincsérvben szenvednek: a páciensek a műtét alatt végig ébren vannak, így tudják az orvosok pontosan beállítani a műszert, hogy az ott hasson, ahol a fájdalom van!

Végső búcsút vettek a Hableány kapitányától és matrózától

Harangszóval, hajókürttel, díszlövésekkel búcsúztatták a Hableány elhunyt kapitányát és matrózát. A szertartás után a hajók visszaindultak a baleset helyszínére, a Margit hídhoz, ahol egy külön koszorút engedtek a vízre, ezzel emlékeztek meg az összes áldozatról.

Kávé: méreg vagy gyógyszer?

Van, aki szerint káros a kávézás, míg mások szerint kifejezetten jót tesz a szervezetünknek. Akár napi 25 kávé sem árthat? Hol a határ? Mégis mennyit szabad inni egy nap? A Fókusz stábja ennek járt utána!

Magyar lány csavarta el a világsztár Backstreet Boys tag Nick Carter fejét!

Júliát, a szőke bombázót nehéz nem észre venni, és a Backstreet Boys frontembere, Nick Carter sem tudott szó nélkül elmenni mellette. Vajon miért flörtölt a szőke bombázóval a nős énekes? 

Mégsem lesz kötelező az osztályzás?

Egyetlen pontban hajlandó változtatni a kormány a köznevelési törvény tervezett módosításán. Eszerint mégsem lenne kötelező az osztályzás. Az alternatív iskolák szabadságát korlátozó szabályok viszont megmaradnának. Az alapítványi és magániskolák egyesületének elnöke szerint ezzel az állam kedvére döntheti majd el, hogy melyik iskola működhet és melyik nem a jövőben.

 

Egyre többen szeretnének tenni a nyitottságért

Fenyvesi Zoltán, Makranczi Zalán, Döbrösi Laura, Pusztai Olivér, Lang Györgyi, Szinetár Dóra, csak néhányan azok közül, akik csatlakoztak a Nyitottak vagyunk nonprofit szervezet kezdeményezéséhez. Miklós Melinda ügyvezető elmesélte, hogy a szervezetet hat éve három cég hozta létre, és azóta több mint ezer olyan cégnek és szervezetnek a közössége, aki mind alapértékének tekinti a nyitottságot.

Ádámot 11-szer kellett újraéleszteni, ma csak focizni szeretne

Egy tavaly januári edzőmeccsen egy hatalmas gól után rosszul lett és összeesett a pályán az akkor 16 éves focista, Duhaj Ádám. 11-szer kellett újraéleszteni. 11-szeri újraélesztés után Ádám most újra pályán lehet és focizhat. Egy hajszálon múlt akkor az élete. De felépült és jól van, karrierje azonban még így is majdnem kettétört.

Így nézett ki Egerszólát a vasárnapi árvíz után

Még a 30-40 éve ott élő idősebb lakók sem láttak akkora esőt, mint ami például Sajószentpéteren esett a hétvégén. De nem csak az ottaniak, hanem szerte az országban sokan küzdöttek az égszakadással és, hogy próbálják menteni a házukat és az értékeiket.

Lehet, hogy a Viking kapitánya nem volt a helyén, amikor hajója elsüllyesztette a Hableányt?

Szelfizhetett a Viking kapitánya az utasokkal, ezért nem észlelte, hogy mi történt? Miért haladt tovább, majd tolatott vissza néhány perc múlva segítségnyújtás nélkül? Eddig 78 embert hallgattak ki az ügyben, a hajószerencsétlenség huszonnyolc halálos áldozata közül hármat még mindig keresnek.

Százezer forint egy balatoni hétvége kettesben?

Még mindig olcsóbb belföldön pihenni, mint külföldre utazni? Mennyiből jön ki az útiköltség, szállás, a sör, lángos, fagyi és a többi? Vonattal és autóval indultunk Budapestről a Balatonra; foglaltunk szállást, strandra is mentünk. Megmutatjuk, mennyibe kerül péntektől vasárnapig a vakáció!

 

Megrendítő interjú azzal a búvárcsaláddal, akik részt vettek a Hableány kiemelésében!

Nemzetközi figyelem mellett állandó életveszélyben dolgoztak, azok az ipari és mentőbúvárok két héten át, akik segítségével kiemelték a Hableány roncsát. A Fókuszban a Papp család férfi tagjai beszélnek a mentésről, illetve az ipari búvárok munkájáról. Ők ugyanis mindhárman, a nagyapa, az apa és az unoka is ezt a szakmát, hivatást választották!

Kiemelték a Hableányt, 4 áldozatot még mindig keresnek

A városnéző hajó május 29-én este süllyedt el, miután A Margit hídnál a Viking Sygin nevű szállodahajó nekiütközött. A Hableány nagyjából hét másodperc alatt merült el. A fedélzeten 33 dél-koreai és a kétfős magyar személyzet tartózkodott. Heten menekültek meg.

Egyre több gyerek jár magániskolába - ez a jövő?

Bemutatunk néhányat, a több száz magyarországi magán, és alternatív iskola közül, ahol a gyerekek teljesen másképp tanulnak, mint az állami intézményekben. A legtöbbjük szerint azt kell tanítani, ami éppen érdekli a gyerekeket, és azon keresztül megismertetni velük a világot. Azt tartják, hogy a pozitív tanulási környezetben a kicsik kreatívvá, önállóvá válnak. Létrehoznak egy világot, melyben harmonikusan, félelem nélkül élhetnek.

Három nap a pápa kíséretében

Az RTL riportere három napot töltött a Pápával, vasárnap még a repülőúton is vele utazott. A szombati Fókusz Pluszban még azt mesélte, hogy 83 éves kora ellenére elképesztően energikus a katolikus egyházfő, és olyan tempót diktál, amit még az újságírók és a tévéstábok is nehezen bírtak. A végére viszont láthatóan nagyon elfáradt, sőt többen azt találgatták, hogy talán beteg is lehet.

Megrémültek az őrjöngő férfitől az állatmenhely dolgozói

Azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit megöl, még a mentősöket is, aztán magával is végezni fog. Barátnőjével veszett össze egy férfi, aki két napja érkezett önkéntesként egy állatmenhelyre. A farmon rengeteg külföldi fiatal dolgozik, akik halálra rémültek az őrjöngő férfitól. A rendőrök semmit nem csináltak akkor, kikísérték a férfit az utca végére és elmentek.

Mit tehet az utas, ha nem működnek megfelelően a jegykiadó automaták?

Hogyan fordulhat elő, hogy egy kalauz megállítja a vonatot, és rendőrt hív, mert egy kisgyerekes anya nem tudott jegyet venni az állomáson a működésképtelen automatákból? Mit tehetnek a rendszernek kiszolgáltatott utasok? A Nyugati és Déli pályaudvaron forgattunk, hogy megtudjuk, miért hibásak állandóan az automaták.

Galambos Lajost mentő vitte el a bíróságról

Kórházi ágyán, infúzióval bekötve mesélte el Galambos Lajos mi történt vele pénteken, tárgyalása előtt rosszul lett és mentővel kórházba vitték. További vizsgálatokra pedig még bent is fogják tartani. Lajcsi azt mondta, fizikailag már jobban van, de mentálisan nem. Rosszulléte után átértékelte az életét.

Téves diagnózis miatt halt meg a kétéves Máté

Téves diagnózis miatt halt meg a kétéves kisfiú. Rotavírus helyett agyhártyagyulladásban szenvedett, de nem tudták. A szülők négy év óta most először találtak egy olyan ügyvédet, aki ingyen segít nekik, mert a családnak eddig nem volt pénze jogi képviselőt fogadni és beperelni a kórházat. Olyan rossz körülmények között élnek, hogy az életveszélyessé nyilvánított házukból is ki kell költözniük.

Anyák napján ölte meg az anyját

Őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint Anyák napján verte halálra saját anyját. A 23 éves makói férfi két napig a holttesttel együtt élt a házban. Egy ismerősük talált rájuk. A szomszédok szerint a fiatalember korábban is rátámadt már az anyjára, az apja is súlyos bántalmazása után költözött el otthonról.

Ultra Balaton: a szervező szerint a verseny végére az ellenségek is megkedvelik egymást

Már csak néhány napot kell várni és újra elstartol az egyik legnagyobb és legnépszerűbb hazai futóverseny, az Ultra Balaton. A verseny előtt egy utolsó közös edzésre gyűltek össze az RTL Klub futó csapatai is, idén is két „rtles” csapat áll majd a rajthoz.

Megőrült az időjárás?

Kékesen ma esett a hó. Így a szandál helyett marad a gumicsizma, póló helyett pedig az eső vagy akár télikabát. De normális, hogy május elején ilyen idő legyen? A riportból kiderül.

Havazott a Kékesen!

Csak néhány meglepett kiránduló járt hétfőn az ország legmagasabb pontján. A gyerekek persze örültek a meglepetésnek: hógolyóztak.  A Mecsekben sem volt több 6 foknál, sokan újra fűtenek. Hajnalban ráadásul talajmenti fagy várható. A háziorvos szerint ilyenkor gyakoribbak a görcsök, több a szívinfarktus és sok a koraszülés is, így érdemes jobban figyelni egymásra!

Internetes zaklató tartja félelemben Róka Adrienne-t

Róka Adrienne kálváriája fél évvel ezelőtt kezdődött, amikor is valaki privát üzenetekkel és telefonhívásokkal kezdte el bombázni. Nem ő az első hazai híresség, akit zaklatnak: Pásztor Anna, énekesnőt és családját hónapokig zaklatta egy férfi, akit végül az egyik koncerten fogtak el a biztonsági őrök. Börtönbe került, ahol öngyilkos lett.

Ilyen az élet műanyag eszközök nélkül!

Tudtad, hogy a nejlonzacskót átlagosan 20 percig használjuk, de az anyag lebomlási ideje akár 1000 év is lehet? És azt, hogy másodpercenként 700 kilogramm műanyag kerül az óceánokba? A Fókusz stábja olyan magyar anyakát látogatott meg, akik megmutatták, hogy lehet műanyagmentesen is élni! A környezettudatos életről még többet megtudhatsz: ITT!

Sivatagi por miatt esett saras eső az országban

Egy Európán is keresztül vonuló extrém homokvihar miatt minden csupa por és kosz lett. Vastagon állt az autókon, és bekoszolt házakat, udvarokat, ajtókat. A Szahara területéről évente több milliárd tonna ásványi por kerül a levegőbe. A szél és porviharok pedig akár több tízezer kilométerre is elszállítják onnan, így került soha nem látott méretű porfelhő Európa, így Magyarország fölé is.

Megmutatjuk milyen volt a varázsvilág Harry Potter születése előtt 70 évvel!

Harry Potter születése előtti időkbe kalauzoljuk el Önöket, a Legendás állatok és megfigyelésük című filmmel. A történet 70 évvel Potter születése előtt játszódik, ahol megismerhetik a varázsvilág múltját, miközben számtalan kalandban lehet részük. A főszereplő Eddie Redmayne Oscar-díjas brit színész 2015-ben nyerte el a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat a Stephen Hawking alakításáért.

Kutyát találtak a tengerben, 220 kilóméterre a szárazföldtől

Nem mindennapi látvány! A szárazföldtől 220 kilométerre, a Thai-öböl közepén egy olajfúró torony lábába kapaszkodva találtak egy barna kutyát. Hogy hogyan kerülhetett oda, senki nem tudja. Szerencsére tengeri kalandja szerencsésen végződött, a torony munkásai, azonnal a kutya segítségére siettek.

Doctor Strange pénteken az RTL Klubon!

Elképesztően izgalmas kalandok főszereplőjévé vált Benedict Cumberbatch angol színész, aki nem csak a mozivásznon lett világhírű. Péntek este az RTL Klub-on a Doctor Strange című film főszereplőjeként egy világhírű sebész bőrébe bújik majd, aki egy szörnyű baleset miatt nem tudja használni a kezeit.

Utazási skála – a legveszélyesebbtől a legbiztonságosabbig

Lezuhant repülőgépek, kisiklott vonatok, elsüllyedt hajók - több száz halálos áldozat különböző balesetekben világszerte. Megoszlanak a vélemények, hogy melyik közlekedési eszköz a legveszélyesebb. A legtöbben az egyik legbiztonságosabbnak ítélt repüléstől félnek. Szakértőket kérdeztünk a közlekedésbiztonságról.

Így segítenek a debreceni orvostanhallgatók a mélyszegénységben élőknek!

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja Dr. Késmárky András vezetésével évek óta járja a Debrecen környéki tanyákat, kistelepüléseket. Nem csak gyógyszert, tartós élelmiszert, ruhákat, játékokat visznek. Az Európai Unió támogatásával segítenek a mélyszegénységben élőknek. Kidolgoztak egy minta programot, hogyan lehet munkájuk, szakmájuk és bevételük az ott élőknek. 

Vadállatok a lakóövezetekben, félnünk kell tőlük?

Az elmúlt években szinte mindennaposság vált, hogy lakóövezetekben, házak udvarán, utcán, veteményes kertekben vadállatokkal találkozhatunk. Tél végén, a tavasz elején pedig egyre gyakoribbak ezek a találkozások. De valóban kell félnünk tőlük? És mit tegyünk, vagy ne tegyünk, ha szembe találjuk magunkat velük?

Segítség-e a szociális bérlakás, mi lesz az utcára került családokkal?

Hova tud menni - vagy mit csinálhat egyáltalán - egy kétgyerekes család, ha valamiért kirakják őket az albérletből? Horror lakásárak és bérleti díjak mellett hónapokba is telhet újat találni. Irénék ugyanezt élték át, mire nagy nehezen végül rájuk talált a segítség…

Több rendőrségi ügye is volt a hét halálos áldozatot követelő baleset okozójának

Nem volt érvényes jogosítványa és több rendőrségi ügye is volt a vasárnapi hét halálos áldozatot követelő baleset okozójának. A Mezőörs közelében a 81-es főúton történt frontális balesetben mindkét autó kigyulladt. A szabályosan közlekedőben öten haltak meg. Az előzés után az autó felett az uralmát elveszítő sofőr és párja is életét vesztette. A helyiek szerint aznap is egy vita után ültek autóba.

A harmadik emeletről zuhant ki egy négyéves kislány

Intenzívosztályon ápolják azt a 4 éves mezőtúri kislányt, aki vasárnap egy háznak a harmadik emeleti ablakából zuhant ki. A kislány már túl van az életveszélyen, de súlyosan megsérült. Rokonai azt mondták, hogy állkapocs műtétét kellett végezni rajta.

Az okoseszközök étkezési szokásainkat is átírták?!

Néhány étterem bevezette, hogy kifizetik a gyerekek ételeit, abban az esetben, ha a családjuk kibírja, hogy vacsora vagy ebéd közben nem használnak okos telefont. Se fotózásra, se telefonálásra, se chatelésre. Hogy juthattunk ideáig, hogy a képernyős mobilok, tabletek átvették felettünk az uralmat?

Közel 20 éve tart közös kalandjuk, most épp Ausztriában leltek otthonra

Endre és Médea körbejárták együtt a világot és már több országban is otthonra leltek. Éltek már közösen Magyarországon, Amerikában, Norvégiában és Ausztriában. Most már 3 éve az ausztriai Villachban laknak. A magyarok körében is népszerű településre nemcsak dolgozni jönnek sokan, hanem síelni és kirándulni. Nekik most ez az ország, ez a város lett az otthonuk, ahova nagyon hosszú, rögös, kalandos és sokat dobozolós út vezetett.

Mit tegyünk, ha valaki fegyverrel próbál megtámadni?

Mit kell tennünk, ha véletlenül egy fegyveres támadó útjába kerülünk? Vagy épp az autónkba ugrik, fegyvert tart a fejünkhöz egy szökésben lévő rab és azt mondja, indíts. Ahogy tette ezt az elkövető pénteken kétszer is.

Indulatokat kavar, hogy Marton László újra rendez

Miért kavar indulatokat, hogy másfél év után Marton László, akinek a Vígszínházból szexuális zaklatási ügye miatt kellett távoznia, Veszprémben újra rendez? A rendezőt elsőként megvádoló Sárosdi Lilla azt mondja, nem az a baj, hogy Marton László újra dolgozik, hanem az, hogy az ügy kipattanása és a metoo kampány óta semmi nem történt.

Ozzy Osbourne kórházba került

Kórházba került a rock legenda, Ozzy Osbourne. Influenzás lett, de olyan súlyos szövődményei lettek a betegségének, hogy kórházba kellett vinni. Az énekes még januárban lett beteg, de állapota folyamatosan romlott.

Orvosnak adta ki magát a parkolóőr, több tucat műtétet végzett el

Egyre több részlet derül ki az álorvosként dolgozó parkolóőrről, egy volt kollégája egy sajtótájékoztatón mesélte el, hogyan vezette meg őket is. Romániában öt különböző magánklinikán, több tucaut műtétet végzett el.

Egy ember meghalt, két szint teljesen megsemmisült a kollégiumtűzben

Egy ember meghalt, amikor este kigyulladt a Károly Református egyetem kollégiuma a fővárosban. Az épület lakhatatlanná vált, két szint teljesen megsemmisült. Sok kollégistának minden holmija odaveszett. A diákokat más kollégiumokban helyezik el, egyéni tantrendet biztosít nekik az egyetem és minden segítséget megkapnak. Valószínűleg egy trafó gyulladhatott ki. A szemtanúk hosszabban is nyilatkoznak arról, hogy mit éltek át ITT.

 

Az X-Faktor győzteseivel leptük meg a nyolcéves beteg Hannát

Tudja, hogy mennyi a fehérvérsejtje, tudja, hogy beteg, azt is, hogy daganata van. Tudja, hogy ha romlanak az értékei, akkor kórházba kell mennie. Hanna nemrég múlt nyolcéves, és súlyos betegséggel küzd. Sikerült teljesítenünk a kislány egyik álmát, amikor összehoztuk a találkozót a USNK rajongó Hannával és az X-Faktor győzteseivel.
Hanna állapotáról és a nagy találkozásról, ide kattintva még többet megtudhat.

Egér és ürülék a húsok között

Egértetemek és ürülék, penészes falak, és rozsdás berendezési tárgyak. A NÉBIH ellenőreit ez fogadta egy békés megyei vágóhídon egy hete. Az ellenőrzéskor több mint 8 tonna terméket vontak ki azonnal a forgalomból.

Mi történik a Föld mágneses pólusaival?

Óriási riadalmat keltett a hír, hogy minden navigációs eszközt azonnal át kell állítani, mert megváltozott a Föld mágneses pólusa. Kicsit várjunk azért ezekkel... Viszont, aki iránytűt használ, ők már simán eltévedhetnek, mert nem azt mutatja már, amit eddig.

Teniszcsillagok: a tehetségen kívül mi kell a sikerhez?

A két legfényesebben ragyogó magyar teniszcsillag januárban kezdte meg az idei versenyszezont. A legjobbak közt, a világ legrangosabb versenyein játszanak, és építik karrierjüket. A vele született tehetség mellett mi kell ahhoz, hogy valaki a világ legjobbjai közé kerüljön? Mindez mennyi áldozattal, lemondással, munkával jár? A két teniszklasszis, Babos Timi és Fucsovics Marci megmutatta nekünk.

Pataki Zita és férje még egy utolsó lombik beültetésre vállalkozik

Pataki Zita, az RTL Klub meteorológusa 45 évesen újra, már kilencedjére belevág a lombikba. Az elsőnél 39 éves volt. Zitát kétszer műtötték endometriózissal, emiatt biztos volt, hogy természetes úton nem tud majd teherbe esni. Két évvel ezelőtt őszintén beszélt a Fókusznak a megpróbáltatásaikról, a nehézségekről, a kudarcaikról.

A Tankcsapda is gyászolja az M3-ason elgázolt lányt

Halála előtt 12 perccel még köszönő SMS-t küldött a Tankcsapdásoknak az újévi koncertét. Katát a hazafelé vezető úton, az M3-as autópályán gázolták halálra, segítség nyújtás nélkül tovább hajtott az, aki elütötte. Miért hajtott tovább a gázoló, megakadályozhatta volna a balesetet a lány barátja, ha ki tudja nyitni az autójukat? A Tankcsapda és a rockrajongók széles tábora gyászol, Kata édesanyja pedig most megszólal.

2018-ban háromszor is körbeutaztuk a Földet!

132.517 km. A teljesség igénye nélkül a Fókusz csapata tavaly minimum ennyit utazott szerte a nagyvilágban. Vagyis háromszor is körbeutaztuk a Földet!

Fogyatékkal élők segítettek a rákbeteg kislányon

Testi és szellemi fogyatékos emberek adtak jótékony koncertet egy rákbeteg kislány javára. Az egy éves gyerek szülei hetente viszik Ajkáról Budapestre, ahol Rebeka most a hetedik kezelését kapja. A koncerten, amelyen többen is felléptek, több százezer forintot gyűjtöttek össze a családnak.

Varga Sarolta logopédus, aki Kulka Jánosnak is segített agyvérzés után

Idén is meghirdettük az RTL Híradó Év embere díját. Szerkesztőségünk kiválasztott 10 jelöltet, akiknek teljesítménye előtt ezzel tisztelgünk. Hogy végül ki legyen a díjazott, arról Önök dönthetnek.
A jelöltek között van Varga Sarolta, logopédus, aki agyvérzésen átesett, afáziás betegek terápiájával foglalkozik. Ő segített Kulka Jánosnak is, akinek agyvérzés miatt a beszédközpontja is sérült. A színész azóta újra beszél és szerepeket is vállal.
Ha szavazni szeretne, ide kattintva megteheti.

Hogy osztják meg a házimunkát a szülők?

Kétszáz családot kérdeztek meg,- mindenhol van egy hét évnél fiatalabb gyerek,- hogy szerintük anya vagy apa dolgozik többet otthon. Mutatjuk, mi lett a végeredmény ahhoz képest, hogy mit éreztek magukról a megkérdezettek?

Minden családtag másként emlékszik a tragédiára

Kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a rendőrség annak a 3 éves kistarcsai kislánynak a keresztanyját, aki másfél évvel ezelőtt zuhanhatott ki az ablakon, és meghalt. A kislányra a keresztanya vigyázott, de munkába indult, a szülők pedig még nem voltak otthon. A szülők és a keresztanya a Fókusznak adtak interjút. Egyikük sem érti, hogy történhetett a tragédia.

 

Valójában mi okozhatta a hároméves kislány halálát?

A kistarcsai lakótelepen a negyedik emeletről zuhant ki, vagy valami más okozhatta a hároméves Panni halálát? Ez a kérdés másfél éve válaszra vár. Az ügyben a nyomozás a szörnyű tragédia óta tart, nemsokára kiderülhet, hogy kit vádolnak a kislány haláláért.

Felbecsülhetetlen értékű babakocsik

Tudtad, hogy Kate Middleton abban a babakocsiban tolta gyermekét, ami egykor Károly walesi hercegé volt? A Fókusz stábja különleges és felbecsülhetetlen értékű retro babakocsikat kutatott fel!

Mel B balesete miatt le kell mondaniuk több fellépést

Alig hogy bejelentette a Spice Girls, hogy újra összeállnak, és koncert turnéra indulnak, máris le kellett mondaniuk több fellépésüket. A világhírű lánycsapat egyik tagja Mel B ugyanis balesetet szenvedett.

56 embert ölt meg egy orosz sorozatgyilkos

56 embert ölt meg egy orosz sorozatgyilkos, aki jelenleg is életfogytiglani börtön büntetését tölti 22 nő meggyilkolása miatt. Most azonban újabb 56 ember megölése miatt mondta ki bűnösnek a bíróság.

Akt naptárral jótékonykodnak egy kis angliai település lakói

Meztelenre vetkőzött egy angliai kis település edzője, kutyakozmetikusa, szerelője. De ledobták a textilt a fodrászok, a tűzoltók, a cukrászok, a kertészek, és a festők is. Az angliai Kent megyében található kicsi településen egy különleges akt naptárat készítettek az ott élők, hogy ezzel jótékonykodjanak így karácsony előtt.

10 éve írtak sporttörténelmet: együtt nosztalgiáztunk a vízipólós fiúkkal

A Pekingi olimpia tíz éves jubileumán egy kis közös nosztalgiázásra hívtuk a vízilabdás fiúkat. A riportból az is kiderül, hogy melyik játékosnak milyen hóbortja volt illetve az, hogy mitől is volt annyira erős az olimpiai vízipólós csapat?

Agykutatás: kísérletek és világszenzációk

Mel Gibsonnak egyszerre volt teher és áldás, mikor hallotta a nők gondolatait a Mi kell a nőnek című filmben. Mindez fikció vagy ez már a jövő? Vagyis létezik gondolatátvitel?

Hadiállapot Ukrajnában: ettől tartanak a kárpátaljai magyarok

Ismét kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak, bár a frissen kihirdetett hadiállapot következményeit egyelőre semmilyen módon nem érzik még – ezt mondta a Fókusz stábjának egy kárpátaljai magyar tanítónő.

Óriásik siker: egy álom vált valóra hétvégén, Szegeden!

A világ legjobb kézilabda csapatát, a Paris Saint Germain-t verte meg a hétvégén a Mol-Pick Szeged férfi kézilabda csapata a bajnokok ligája B csoportjában. Ami hétvégén, Szegeden történt az egy álom beteljesedése volt. Nem véletlenül öltöztek kék-fehérbe több ezren, festették az arcukat, vagy lakkozták a körmüket kékre.

A világ egyik legveszélyesebb munkahelyén jártunk!

A Rowan Viking egy olajfúró torony Norvégiában, Stavangertől majdnem 300 km-re, az Északi-tenger közepén. Utazásunk célja az volt, hogy ide kijussunk, és bemutassuk azt, amit csak kevesen láthatnak. Hogyan működik a világ egyik legveszélyesebb munkahelye, kik azok a magyarok, akik ott dolgoznak, és hogy élnek. A világ egyik legveszélyesebb munkahelyéről még többet megtudhatnak: ITT.

Alig egy hónap van hátra karácsonyig, az adventi vásárok már készen állnak!

Fagyoskodó árusok, zömében külföldi nézelődők és szakadó eső. Egy hónappal karácsony előtt így néz ki Budapesten a karácsonyi vásár. A legtöbben még csak nézelődnek, vásárolni később szoktak, az egyik árus szerint a férfiak a legutolsó pillanatig húzzák.

Újra turnézni indul a Spice Girls!

Néhány hónapja bombaként robbant a hír, hogy újra összeáll a világ egyik legsikeresebb női együttese. A lánycsapat azonban Victoria Beckham, vagyis Posh Spice nélkül indul turnéra. Viktória inkább a saját divatmárkájával foglalkozik, de a The Sun információi szerint azért így is részesül majd a bevételből.

Idris Elba lett a világ legszexibb férfija

A brit színész először el sem akarta hinni, hogy ő kapta meg az elismerést. Az év legjobb pasijának járó címet 1985-ben adta át először a People, akkor Mel Gibsont érte a megtiszteltetés, később olyanokat tüntettek ki vele, mint Sean Connery, Tom Cruise, Keanu Reeves, Brad Pitt, George Clooney.

Ismét Magyarországra érkezik a világhírű Postmodern Jukebox zenei formáció

 Az együttes a különleges hangzásvilágáról és feldolgozásairól lett híres, eddig már több mint egy milliárdos nézettséget ért el a legnépszerűbb videomegosztón. A világkörüli turnéjuk célja, hogy felkészítsék a világot egy új évtizedre.

Van olyan műhely, ahol már 3 éve keresnek autószerelőt

Hová lettek az autószerelők? A szakemberhiány ebben a szférában is egyre nagyobb problémákat okoz. Tamásék egy év alatt nem találtak autószerelőt. Azt mondja, mivel kevesen vannak, így nem tudnak annyi munkát elvállalni, amennyit szeretnének, így a műhelyüket is elég nehéz fenntartani.

Az X-Faktor továbbjutói a tábor kapujában

A mentorok és a reménységek most már a táborra készülnek, ahol sokak sorsa eldől majd. Megkérdeztük a versenyzőket, mitől félnek a legjobban?

Férje mentette meg az erőszakolótól az ultramaraton-bajnok futónőt

Hogyan védheti meg magát egy nő, ha megtámadják? A férjén és talán a szerencsén múlt csak, hogy nem erőszakolták meg az ultramaraton bajnok futónőt, Makai Viktóriát.

Mi lehet a várpalotai gyilkosság pszichológiai háttere?

A gyilkosságok több, mint egyharmadát féltékenység miatt követik el. Ezt mondja az a pszichiáter, aki a várpalotai bűncselekmény tetteséről beszél. Milyen ember lehet, miféle indulatok szűkíthetik be annyira gondolkodását, hogy képes legyen ölni anyát és gyermekét? Ennek járt utána a Fókusz stábja!

Elképesztő: 100 méter magasan az esernyős ember

Az esernyős ember újra akcióba lendült, méghozzá a megyeri hídon, 100 méter magasan. A rejtélyes, cilinderes fickó, egyszer csak megjelenik különleges, és nagyon magas épületeken, hogy néhány órára, vagy akár egy napra pózba vágja magát esernyőjével, a fotóművész barátja pedig lencsevégre kapja.

Vizsgálják, hogyan zuhant ki a kórház ablakán

Vizsgálat indult az Országos Onkológiai Intézetben egy 66 éves beteg halála miatt, aki nem sokkal sikeres műtétje után kizuhant az ablakon a negyedik emeltről és meghalt. Családjának a rendőrség azt mondta, öngyilkos lett, de lánya ezt nem hiszi el. Azt mondja, édesanyja egyedül nem tudta volna kinyitni a magasan elhelyezkedő ablakot.

M0-ás: Ittasan okozhatott balesetet a sofőr

Ittasan ült volán mögé és halálos balesetet okozott egy sofőr az M0-ás autóúton Törökbálint közelében. Útközben áttért a szemközti sávba és frontálisan összeütközött egy másik kocsival. Abban négyen ültek, az egyik utas azonnal meghalt.

Megdöbbentő baleset: ittasan vezetett az apa, emiatt halt meg 14 éves lánya

Akár nyolc évet is kaphat az az apa, aki tegnap három gyerekével rohant neki egy oszlopnak egy borsodi kistelepülésen. A férfi ittasan ült az autóba. Nagy fia szerint bánatában ivott és egyébként is nyugtatókat szedett, mert nem tudta még feldolgozni, hogy meghalt az édesanyja. Most őt és a két kisebb gyereket kórházban ápolják. 

Óriási dugók: már biciklivel is gyorsabb, mint autóval, lemértük

Főleg Budapesten és környékén, de már a nagyobb vidéki városokban is olyan dugók vannak, hogy órákba telik, mire beérünk dolgozni vagy az iskolába. Ezért már biciklivel is gyorsabb, mint autóval. Lemértük.

Exkluzív: A Fókusznak szólalt meg először a másik megvádolt pólós

Kósz Zoltán után megszólalt a másik molesztálással vádolt vízilabdázó is, most először stábunknak reagált az őt ért vádakra. Ügyvédjénél jártunk, amikor telefonon nyilatkozott, egyelőre személyesen nem szeretne kamera elé állni, annyira feldúlt.

Ott voltunk az új ötszázasok születésénél

Elviszünk arra a szigorúan őrzött titkos helyre, ahol a magyar bankjegyek születnek. Láthatod, hogyan lesz egy üres papírlapból hamisíthatatlan bankjegy!

Menekülés a dugó elől: komppal, vagy hatalmas kerülővel jutottunk be időre a suliba

A navigáció szerint és szemmel láthatóan is már hajnalban beállt a forgalom az M0-áson. Egyszerre három fontos utat is felújítanak Csepel déli részén, ezért a környék már napok óta járhatatlan. Egy húszperces utat 2-3 vagy négy óra alatt tették meg múlt héten. Ma reggel pedig a tanév is elkezdődött, így kíváncsiak voltunk, hogy hogyan jutnak el időben az iskolába azok, akik a környéken laknak.

Gyerekek tesztelték az MNB egyedülálló gazdasági játékát

Gyerekek tesztelték azt az új, Magyarországon egyedülálló játékot, amit most mutattak be. Már a program fejlesztésébe is bevonták őket a készítők. Hiszen ők lesznek azok, akik mire végig játsszák az összes pályát, szinte mindent megtanulnak arról hogyan és mire érdemes költeni a pénzt, hogyan gazdálkodhat okosan egy család vagy akár egy ország.

A legkeményebb magyar csaj

A 21 éves lány a világ egyik legnehezebb erőnléti világbajnokságán van túl, ahol férfiakat megszégyenítő módon küzdött napokon keresztül.

A hőség után a hidegfront okozhat bajt

A legtöbben egyre nehezebben viselik a hetek óta tartó hőséget. A kánikula után egy drasztikus lehülés jön, ami az általunk megkérdezett szakértő szerint újabb megterhelést jelent majd az egyébként is fáradt szervezetnek.

Tanárhiány iskolakezdés előtt

A legtöbb iskola tanárhiánnyal küzd a becsengetés előtt néhány héttel. Hogy, miért? Ennek járt utána a Fókusz riportere!

Nem engedték meg, hogy vizet igyon a buszon

Egy miskolci buszon a nyári kánikulában a buszsofőr az egyik anyukának nem engedte meg, hogy gyermeke vizet igyon, sőt még rendőrt is hívott a „szabályszegő” édesanyához.

 

Katasztrófa: összedőlt az olasz viadukt

A katasztrófafilmbe illő keddi olaszországi tragédiában már több, mint húszan meghaltak, amikor a mélybe zuhantak autóikkal a leszakadt hídról.

 

Minden, amit az ingatlanpiacról tudni kell!

Kiadó egy-másfél szobás lakás 80-150 ezer forintért. Ugyanekkora lakás eladó 30-37 millióért. Gomba mód szaporodó újépítésű lakások, magas ingatlan árak és munkaerőhiány. Kedvezményes áfakulcs, jó hitel konstrukciók, vagyis minden, amit az ingatlanpiacról tudni kell. Albérlet vagy saját lakás? Érdemes-e hitelt felvenni? És ha igen, mikor kell lakást venni?

Az esernyős ember visszatért

Tudják, az a rejtélyes fickó, aki egyszer csak megjelenik különleges, és lehetőleg nagyon magas budapesti épületeken, néhány órára, vagy akár egy napra pózba vágja magát esernyőjével, a fotóművész barátja pedig lencsevégre kapja.

 

Hogy korábban, hol tűnt fel ide kattintva megnézheted.

 

 

Infláció – nagy a drágulás

Öt és fél éve nem volt olyan magas az infláció, mint most. Júliusban átlagosan 3,4 százalékkal nőttek az árak, az egy évvel korábbihoz képest. A benzin 17 százalékkal, a zöldség és a tűzifa 13 százalékkal drágult, és majdnem 10 százalékkal kell többet fizetni a zöldségekért, valamint vajért is

Szenzációs magyar siker

Világbajnoki második helyezést ért el a világ egyik legnépszerűbb modern sportágában Horváth Laura. A Crossfit világbajnokságon szenzációs eredménynek számít a teljesítménye.

Hetek óta gyűlik a szemét egy pécsi utcában

Több kanapé, fotel és hasonló berendezési tárgy sorakozik a kukák mellett. A lakók felháborodtak, hogy senki nem tesz semmit a szemét ellen. A Pécsi Közterület Felügyelet szerint a szemét elszállítása a társasház közös képviselőjének a feladata lenne, de őt adásunkig nem sikerült elérnünk.

Minden, amit nem tudtál a hőségről

Az hogy nyáron meleg van, nem újdonság, az, hogy hőség van, szintén mindenki érzi. De vajon tudják, hogy hol és hogyan mérik a hivatalos hőmérsékletet? És azt, hogy nem is hőmérővel mérik hány fok van?

Egyetemisták versenyfutása az albérletekért

Akár 150.000 forintot is kérhetnek havonta egy egyszobás lakásért a fővárosban. Hol és mennyiért lakhat egy fiatal, ha tanulni akar?

Agresszív utasok és megvert buszsofőrök

Egy buszsofőrt megkéseltek, egy másikat pedig úgy megvertek az utasok, hogy eltört a keze. Az elmúlt napok megdöbbentő esetei után agresszió specialistával próbáljuk megérteni, mi történt velünk?

Új kihívás hódít az Egyesült Államokban

Új kihívás hódít az Egyesült Államokban, most éppen a rendőrök körében. A mindig szigorú és kemény egyenruhások azzal, hogy táncra perdülnek és énekelnek, egy különleges kihívás sorozatot teljesítenek.

Részegen verekedett Meghan Markle sógornője

Részegen verekedett Meghan Markle sógornője, ezért letartóztatták. Másfél napig tartották fogdában, mert visszaeső, nem először tett ilyet, korábban is volt hasonló afférja, ezért komoly büntetésre számíthat.

Angelina Jolie-ra újra rátalált a szerelem?

Az amerikai sajtó arról cikkezik, hogy a gyönyörű színésznő újra boldog. Bennfentesek szerint ugyanis igen csak közeli kapcsolatba került egy filmes kollégájával, akit a Demóna második részének forgatásán ismert meg.

Megmászta a K2-t, majd lesíelt róla

Megmászta a K2-t, világ második legmagasabb 8611 méteres hegycsúcsát egy lengyel hegymászó, majd utána lesíelt róla. Ő a világon az első, aki ezt megtette.

Egy gyógyszer miatt veszítette el feleségét, gyermekei anyját?

Olivér sajnos már soha nem ismerheti meg az édesanyját. A szülés után alig másfél órával összeomlott anyja vérkeringése és meghalt. Az édesapa szerint nem figyeltek eléggé párjára a miskolci kórház szülészetén. Ezért most tőlük vár kártérítést.

Vendéglátás: munkaerőhiány az egyik, mutyizás a másik oldalon

Bezárt éttermek, munkát és munkaerőt keresők. Álláshirdetések a Balatonnál, rémhírek a szegedi éttermekről és éles viták szakmai csoportokban a Facebookon. Nincs szakképzett utánpótlás, vannak azonban külföldre menekülő dolgozók és mutyizások a bejelentésekkel. Baj van az egyik, és baj van a másik oldalon is. Mondják maguk az érintettek, a vendéglátásban dolgozók.

Ismét meggyűlt a baja a rendőrökkel a Viszkisnek

 Ambrus Attila gyanúsított lesz, mert egy hónapja ittas vezetésen kapták a rendőrök. Abban biztos volt, hogy meggyanúsítják, de hogy mi lesz ez után, még nem tudja. Korábban azt mondta két pálinkát ivott és ezután ült volán mögé Szegeden.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való