Survivor

Ismerd meg a Survivor szabályait!

rtl.hurtl.hu

2021. augusztus 27. 15:30

A 2021-es Survivor más lesz, mint a korábbiak! Az augusztus 30-án elstartoló évadban a celebek és a civilek törzse csap össze egy minden eddiginél keményebb csatában. Összegyűjtöttük a játékszabályokat és a játék pontos menetét, hogy tudd, mi miért történik a túlélőshow-ban.

A műsor első felében a szigetlakók két csapatra, vagyis törzsre osztva játszanak, két külön szigeten élnek, és a különböző feladatokban egymás ellen küzdenek. Az idei évadban a civilek és a celebek alkotnak egy-egy törzset. Ekkor még nem az egyéni játék, hanem a csapatmunka dominál, a két szembenálló törzs zsákmányszerzéseken és védettségi játékokon méri össze az erejét. Ezt hívjuk a Törzsek Háborújának. A Törzsek Háborúja során előfordulhat újraosztás, ekkor a két törzs játékosai új csapatokba rendeződnek. A műsor egy pontján a két törzs egyesül majd, és elkezdődik az egyéni játék, amit a Túlélők Harcának nevezünk. Ekkor már csak és kizárólag az egyéni érdekek számítanak, a versenyzők innentől saját magukért küzdenek, szövetkeznek és taktikáznak azért, hogy bent maradhassanak a játékban, és hazavihessék a főnyereményt, a 20 millió forintot.
 

Élelmiszeradag a Survivorben

A szigetlakók csak alapvető élelmiszereket kapnak a túléléshez. Négynaponta kapnak rizs és babadagot, amivel, ha jól gazdálkodnak, akkor naponta 100 g rizs és körülbelül 50 g bab jut mindenkinek fejenként. Az orvosi előírásoknak megfelelően ivóvíz korlátlan mennyiségben rendelkezésükre áll, ezt saját kulacsukba töltve maguknak adagolhatják. Ha elég leleményesek, a sziget nyújtotta lehetőségekkel is élhetnek (pl. gyümölcsök, vízi élőlények).
 

 

A Survivor játékai

A zsákmányszerzés a műsor egyik játéktípusa. A Törzsek Háborúja során a civilek és a celebek versenyeznek, míg a Túlélők Harcában a szigetlakók egyénileg küzdenek azért, hogy megszerezzék a zsákmányt, ami lehet élelmiszer vagy bármilyen olyan eszköz, ami nomád életüket kényelmesebbé teheti (pl. tűzgyújtó).

A zsákmányszerzés mellett a védettségi játék a műsor másik játéktípusa, melynek célja a védettséget jelentő totem megszerzése. A Törzsek Háborújában annak a törzsnek, amelyik megnyeri a védettségi játékot, nem kell Törzsi Tanácsot tartania. A Túlélők Harca során a játék a védettségi nyakláncért folyik. Aki megszerzi a nyakláncot, az védett lesz, így rá a társai nem szavazhatnak a következő Tanácson.
 

A Törzsi Tanács

A védettségi játékban alulmaradt törzsből valakit ki kell szavazniuk a játékosoknak. A Törzsi Tanácson a szigetlakók annak a nevét írják fel egy papírra, akit haza szeretnének küldeni. A szavazás titkos, és annak a játékosnak, aki a legtöbb szavazatot kapja társaitól, el kell hagynia a szigetet, számára véget ér a játék. Amennyiben szavazategyenlőség alakul ki, Párbajt kell tartani. Aki a Párbajt megnyeri, a törzs tagja marad. A Párbajt elvesztő játékosnak távoznia kell a szigetről.
 

 

Mindent a védettségről

Védettséget nem csak a védettségi játékon elnyert védettségi totem vagy nyaklánc nyújthat, hanem a védettségi amulett is. Az amulettet ki lehet érdemelni és meg is lehet találni a szigeteken, ugyanis a játék egy pontján elrejtve várják, hogy valaki rájuk bukkanjon. A védettségi amulett birtokosának nem kell elárulnia, hogy nála van az amulett, illetve felhasználnia sem muszáj, sőt át is adhatja egy olyan társának, aki veszélyben van. Az amulett kizárólag egyéni védettséget jelent, egy amulett egyetlen játékost védhet meg a Törzsi Tanácson. Akinek védettségi amulettje van, az a Tanácson, a szavazás után, de még a voksok ismertetése előtt, felmutathatja amulettjét, ezzel érvénytelenítheti a rá leadott voksokat.

Bár a leggyakoribb amulett típus a védettséget nyújtó, nem csupán ez a fajta létezik. Számos egyéb, a játékot befolyásoló medál is felbukkanhat a szigeten, melynek megtalálója különleges előnyhöz juthat. Ilyen a dupla szavazatot érő amulett is, amit a Törzsi Tanácson használhat fel birtokosa, hogy megkettőzze szavazatát, és ezzel akár megfordítsa az állást.
 

Elődöntők és Finálé

A játékban maradt legjobb négy játékosnak elődöntőkön kell megmérkőznie. Az első elődöntő győztese automatikusan ott lehet a Fináléban. A második elődöntőben a maradék három játékos küzd meg egymással. Az a szigetlakó lesz a másik finalista, aki ebből a játékből győztesként kerül ki. A Survivor egy nagyszabású Fináléval ér véget, ahol a legvégéig bent maradt két játékos között dől el a főnyeremény sorsa. A győztes személyéről az egyesülés után kiesett játékosok szavaznak ugyanúgy titkos szavazással, ahogy a Törzsi Tanácsokon is tették. Itt azonban arra voksolnak, akit győztesként szeretnének látni. A két finalista egy Párbajon is összemeri erejét, aminek a győztese egy plusz szavazattal lesz gazdagabb, hogy ne alakulhasson ki szavazategyenlőség. Aki a legtöbb szavazatot kapja, megnyeri a Survivort és a 20 millió forintos fődíjat!

 

Augusztus 30-án kezdetét veszi a celebek és a civilek háborúja! Nézd minden hétköznap este 21:20-tól a túlélőshow vadonatúj, minden eddiginél izgalmasabb évadát az RTL Klubon!
 

 

#Survivor#kisokos#játékszabály#túlélőshow#törzsi tanács#védettség#zsákmányszerzés#amulett

Címlapról ajánljuk