Sport

Marco Rossi elárulta, szerinte mire kell igazán büszkének lenniük a válogatott játékosainak

rtl.hurtl.hu

2024. március 23. 6:26

Marco Rossi a török válogatott elleni barátságos mérkőzés után nyilatkozott.

A legfontosabb, hogy ilyen sok embert vonz a válogatott még egy barátságos találkozóra is. Ezt szoktam mondani a játékosoknak is, erre legyenek büszkék.

Ezt nyilatkozta a Törökország elleni barátságos labdarúgó-mérkőzés után Marco Rossi – írta az MTI. A pénteki összecsapáson a magyar labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott a vendég török csapat felett a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzésről szólva Dárdai Mártont és Gulácsi Pétert dicsérte, de kritikusan beszélt a támadókról.

„Dárdai jól beilleszkedett, mondhatnám úgy is, hogy jól fogadták. Remek hozzáállással és személyiséggel érkezett. A védelem akkor hatékony, ha automatizmusok működnek a megszokás szintjén. Ő ebben nagyszerűen helytállt" – értékelte az MTI kérésére a Hertha BSC védőjének teljesítményét.

Rossi kifejezetten dicsérte a kapus Gulácsi Pétert is. Ahogy fogalmazott, ő nem a Tiszakécske hálóőre, hanem az RB Leipzigé, ezért nem lehet elvitatni a kvalitásait, így a hosszú kihagyás ellenére sem lepte meg a teljesítménye.

Rossi hozzátette:

Legyünk őszinték, nem ez volt a támadó hármasunk legjobb estéje.

Mint mondta, „az első félidőben úgy tudtuk kezelni a meccset, ahogy elképzeltük, viszont elöl hiányoztak a villanások”.

Nyitókép: Marco Rossi szövetségi kapitány a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

#Sport#marco rossi#foci#válogatott

Címlapról ajánljuk