Sport

Csányi szerint a legenyhébb büntetést kapta Mészöly a fekázásért

rtl.hurtl.hu

2024. március 3. 18:28

Az MLSZ elnöke szerint nem lehetett írásbeli figyelmeztetést vagy kisebb pénzbüntetést adni Mészöly Gézának.

„Nem a miniszterelnök az egyetlen, aki szigorúnak tartja Mészöly Géza eltiltását, én is erősnek éreztem, de az az igazság, hogy ez volt a legenyhébb adható szankció – mondta Csányi Sándor a Nemzeti Sportnak.

Mészöly ellen azért indult eljárás, mert a Diósgyőr elleni 2-1-es győzelem után saját játékosáról, a nigériai Franklin Sasere-ról a sajtótájékoztatón azt mondta: „Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja.”

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke azt is elmondta, hogy a döntés nem végleges, mert a fellebbezés után még hátravan a másodfok. „Ugyanakkor a szabályaink szerint nem lehet például írásbeli figyelmeztetést vagy kisebb pénzbüntetést adni, amivel talán kevesebben vitatkoznának.”

Csányi szerint a feka, akármilyen szándékkal is hangzott el, egyértelműen faji megkülönböztetés, hiszen ezzel általánosított és a bőrszínhez kapcsolt képességeket. „Egy vezetőedzőnek figyelnie kell rá, hogy milyen szavakat használ, hogyan fogalmaz, nyilatkozata ugyanis nagy tömegekhez jut el. Ezzel együtt remélem, Mészöly Géza tanult a hibájából” – mondta.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#mészöly géza#csányi sándor#mlsz#feka#rasszizmus#büntetés

Címlapról ajánljuk