Sport

Az év karmikus videója eddig: kihívta a magabiztos srác versenyre az atlétanőt, még a családjának is szólt, hogy nézzék meg

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 8. 14:02

Több mint 11 milliós nézettsége van már annak a tiktokos videónak, amiben Alahna Sabbakhan, a Virginia Egyetem atlétája megmutatta, hogyan ért véget a közte és pasija barátja közti kétszemélyes futóverseny.

Nem véletlenül látták már több mint 11 milliószor Alahna Sabbakhan amerikai futónő tiktokos videóját. Roppant tanulságos ugyanis.

Alahna Sabbakhan a Virginiai Egyetem atlétája, aki főként 400 és 800 méteren szokott versenyezni, egész szép eredményekkel, írja az UVA Today.

A videón maga a futónő meséli el, hogy egy alkalommal kihívta őt a pasija egyik barátja, hogy fusson vele versenyt 400 méteren. Az eset már egy éve történt, de Sabbakhan csak december végén tette közzé TikTokon.


A fickó meglehetősen magabiztosan állt a dologhoz, meg volt róla győződve, hogy ő férfiként tutira képes legyőzni egy nőt ilyen rövid távon. A kihívó még a szüleit és néhány barátját is elhozta, hogy legyenek szemtanúi a kétszemélyes versenynek.

Alahna Sabbakhan a videó elején arról beszélt, hogy fiatal kora óta gyakran érték ilyen kihívások, most meg úgy volt vele, ha már úgyis 400 méteres edzést tart, akkor miért ne.

Bár azon kicsit csodálkozott, hogy a kihívója nem volt futó, végül azt mondta: „Persze, csatlakozhatsz hozzám.”

A páros felállt a rajtvonalhoz, a kihívó az 1. sávban, Sabbakhan pedig a 2. sávban. A futóversenyt többen is felvették videóra, a fickó bele is vigyorgott az egyik kamerába, majd elstartoltak.

Sabbakhan a videóban ezután arról beszélt, hogy az első 200 méteren együtt futott kihívójával.

Nem erőltetem meg magam ok nélkül. Itt nincs mit bizonyítanom 

– fogalmazott. „Ha elég őrült vagy ahhoz, hogy kihívj egy atlétát egy 400-as versenyre, az a te dolgod."

Az első 200 méter után az történt amire józan paraszti ésszel gondolni lehetett. Sabbakhan rákapcsolt, és gyorsan elhúzott ellenfelétől.

„Az erőnlét hiánya nagyon megviselte 200 méter után” – mondta a lány a videóban. A felvételen látjuk, hogy az atléta magabiztosan, erőlködés nélkül befut a célba, tőle messze lemaradva, szétesett mozgással, trappolva érkezik a nem túl edzett fiatalember.

Alahna Sabbakhan a videó végén azt mondta, hogy körülbelül 57 másodperc alatt fejezte be a futást, ami egész jó edzésidőnek számít nála. (Versenyen elért legjobbja általában 3-4 másodperccel gyorsabb.)

@lahnazak Just to clarify, I did NOT want to race this man😂 I was already at the track with my bf doing a work out and he came to join. ##trackandfield##running ♬ Diamondz n Roses - VaporGod


Sabbakhan az UVA Today-nek elmondta, hogy ellenfele gratulált neki, és azt mondta neki, hogy nagy fájdalmai vannak, és lehet, hogy hibát követett el, amikor úgy döntött, hogy nem eszik aznap.

„Valószínűleg úgy gondolta, hogy ez a legjobb módja a versenyre való felkészülésnek. Mondtam neki, hogy atlétaként ez a legrosszabb módja a felkészülésnek.” Sabbakhan nagylelkű hangot megütve azt mondta, nem viseltet ellenszenvvel a fiatalember iránt.

Sabbakhan üzent a világ sportolónőinek is: 

Csináld tovább, amit csinálsz. A női sport sokat fejlődött. Valami különlegesnek vagyunk a részesei. Bízz a képességeidben, és maradj motivált abban, amit csinálsz.

#Sport#atlétika#Videó#virális#Alahna Sabbakhan#egyesült államok#virginia

Címlapról ajánljuk