Sport

Magyarország 3-1-re győzött Montenegró ellen, veretlenül csoportelső a válogatott

rtl.hurtl.hu

2023. november 19. 15:59

Az már csütörtökön Szófiában eldőlt, hogy Magyarország kijutott az Európa-bajnokságra, most az is, hogy csoportelsőként.

Az első félidőben nem igazán játszott jól a magyar csapat, a vezetést Montenegró szerezte meg a 36. percben.  A második félidő sokkal jobban alakult magyar szempontól, feljavult a csapat, Szoboszlai Dominik pedig másfél perc alatt megfordította a mérkőzést. Előbb egy parádés cselsorozat végén a 66. percben, nem sokkal később pedig Ádám Martin szép passza után szervezett gólt.

A végeredményt a 93. percben állította be a csapat, amikor Szoboszlai szabadrúgását ugyan kiütötte a kapus, de a kipattanót Nagy Ádám berúgta, így a vége 3-1 lett Magyarország javára (amihez azért szükség volt Dibusz Dénes néhány hatalmas bravúrjára a kapuban).

A lefújás után a közönség hosszasan ünnepelte az Eb-re veretlenül és csoportelsőként kijutott válogatottat, amellyel közösen elénekelte a Himnuszt. Szoboszlai Dominik és Marco Rossi is köszönetet mondott a szurkolóknak.

A telt házas Puskás Arénában aratott sikernek köszönhetően a nemzeti együttes immár 12 találkozó óta nem talált legyőzőre – legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között volt ilyen jó sorozata – és 1976 után zárt ismét veretlenül egy naptári évet.

A G csoportból Magyarország mellett Szerbia jutott ki az Eb-re, miután otthon döntetlent játszottak a bolgárokkal, így második helyen végeztek.

Nyitókép:  A gólszerző Szoboszlai Dominiknak gratulál Nagy Ádám. Fotó: MTI/Kovács Tamás

#Sport#foci#futball#válogatott#magyar válogatott#Európa bajnokság#szoboszlai dominik

Címlapról ajánljuk