Sport

Egész napos focifesztivál lesz szombaton a Margitszigeten, pályára lép a Puskás Peti vezette színészválogatott is

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 7. 8:48

Budapesten játszották az első hivatalos magyarországi labdarúgó-mérkőzést, a Margitszigeten anno válogatott meccset is rendeztek: e két tény adta az apropóját és a helyszínét a főváros születésnapi ünnepségsorozatába illeszkedő, szeptember 9-i focirendezvénynek. 

Az idén 150 éves főváros sportcége, a Budapesti Sportszolgáltató Központ aznap 10 és 18.30 között gazdag programmal vár mindenkit az autentikus meccshelyszínen, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A belépés díjtalan, megkötés nincs – lehet focizni, játszani és bulizni, mert ahogyan a nap mottója szól: #afocimindenkié

A műsort a fővárosi cégek kispályás futballkupája nyitja, majd a kárpátaljai menekült gyerekek játszanak barátságos meccset, miközben öt ügyességi versenyben – óriás darts; célba rúgás; rúgás sebesség; fejelés; akadálypálya – is vetélkedhetnek a kilátogatók. Érdemes lesz „ötpróbázni”: értékes díjakat nyerhetnek, akik mind az öt számot teljesítik. Mindemellett a szervezők megannyi játékos programmal – például ugrálóvár, arcfestés – készülnek az egész napos eseményen

A nap főmérkőzése igazi futballcsemege lesz, amelyen a Magyar Labdarúgó Szövetség igen erős együttest küld pályára: a korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre vezette Öregfiúk Válogatott lép fel a margitszigeti stadionban. Gelleiék ellenfele a már Puskás-Dallos Peti csapatkapitányságával futó, több évtizedes hagyományaira büszke Színészválogatott lesz.

A 16 órakor kezdődő, kétszer 30 perces találkozót Petur András, a Sport TV műsorvezetője és Hrutka „Rudi” János volt válogatott labdarúgó, a SportTV és az RTL szakértője az oldalvonal mellől kommentálja majd.

A találkozó után DJ Náksi zenél, és lesz sör és virsli is, ahogy az egy futballfesztiválhoz illik.

Nyitókép: Puskás-Dallos Péter Facebook-oldala

 

#Sport#foci#puskás-dallos peti#budapest150#margitsziget#színészválogatott

Címlapról ajánljuk