Sport

Autóval és busszal csaltak a mexikói maratonon, kizártak 11 ezer versenyzőt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 18:46

Ügyes próbálkozás volt, de nem jött be.

Harmincezer versenyzője közül tizenegyezret kizárt a mexikóvárosi maraton, miután a futók autókkal és tömegközlekedési eszközök használatával teljesítették a távot – írja a DailyMail.

A futók elektronikus nyomkövetőinek adatait felhasználó vizsgálat állítólag kimutatta, hogy több ezren nem jártak az útvonalon lévő ellenőrzőpontokon. Sokan azt állították, hogy a nyomkövető nem működött megfelelően. A Mexikóvárosi Sportintézet megerősítette, hogy vizsgálatot indított a helyzet kivizsgálására.  

Közleményükben azt írták, hogy az esemény nem csak egy kiemelkedő ünnepet jelent a főváros minden lakója számára, hanem egyúttal alkalmat is a sport transzcendens értékeinek megerősítésére.

Nem ez az első eset, hogy a mexikóvárosi maraton csalás miatt kénytelen kizárni futókat: a 2017-es versenyen 6000 futót zártak ki, mert nem teljesítették a teljes távot. A következő évben több mint 3000 eredményt kellett érvényteleníteni.

Az idei férfi elit versenyt a bolíviai Hector Garibay nyerte 2:08:23 órás idővel, míg a nőknél a kenyai Celestine Chepchirchir 2:27:17 órás idővel diadalmaskodott.

Nyitókép: Pixabay

#Sport#mexikó#maraton#kizárás#csalás#futás#vizsgálat#verseny#mexikóváros

Címlapról ajánljuk