Sport

Ki az a rejtélyes testőr, aki Messi minden mozdulatát vigyázza, és még a pálya szélén is követi?

Ignácz PéterIgnácz Péter

2023. augusztus 31. 14:36

Ott van, amikor megérkezik a stadionba. Meccs közben a pálya széléről követi. Mellette van, amikor lejön a pályáról. Ha valaki a közelébe megy, már ott is terem. Ő Lionel Messi rejtélyes testőre. Az impozáns kiállású harcművészt az Inter Miami bérelte fel a szupersztár focistának, akinek érkezése miatt különleges biztonsági intézkedéseket kellett bevezetnie az amerikai focicsapatnak. 

Lionel Messi júliusban kezdett el az amerikai Inter Miami focicsapatában játszani, és pár hét elteltével rajongói valami különösre figyeltek fel: egy tiszteletet parancsoló külsejű férfira, aki árnyékként követi Messit. 

Ott van, amikor a hétszeres aranylabdás sztár megérkezik a stadionba.

Rejtélyes testőr vigyázza Messi minden mozdulatát a pályán
Lionel Messi megérkezik az Inter Miami stadionjába 2023. július 21-én. Fotó:  REUTERS/Marco Bello

Szigorú tekintettel áll mellette, amikor autogramokat oszt, és rajongókkal fényképezkedik.

Rejtélyes testőr vigyázza Messi minden mozdulatát a pályán
Lionel Messi megérkezik az Inter Miami stadionjába 2023. augusztus 2-án. Fotó: Jim Rassol-USA TODAY Sports

Ott van, amikor bemegy a pályára.

Rejtélyes testőr vigyázza Messi minden mozdulatát a pályán
Lionel Messi felmegy a pályára az FC Dallas elleni mérkőzés előtt 2023. augusztus 6-án. Fotó: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Amikor lefújják a mérkőzést, azonnal mellette terem.

Rejtélyes testőr vigyázza Messi minden mozdulatát a pályán
Lionel Messi az FC Dallas elleni mérkőzés után 2023. augusztus 6-án. Fotó: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

És lekíséri, amikor a meccs végén bemegy az öltözőbe.

Messi testőre

Miután biztossá vált, hogy Messi a szerződése lejárta után a francia PSG-től a floridai csapatba igazol át, az Inter Miami azonnal szigorított a biztonsági intézkedéseken a szupersztár érkezése miatt. Jorge Mas, a focicsapat társtulajdonosa és vezetője helyi újságíróknak júniusban elárulta, hogy több hónapja készültek Messi lehetséges érkezésére. Mas a Miami Herald című lapnak elmondta, tudták mi vár rájuk, miután az argentin válogatott náluk készült fel a dohai világbajnokságra:

Lehetőségünk volt közvetlen közelről megtapasztalni napi rendszerességgel a Messi-mániát az edzések alatt. Szóval, nagyon fel vagyunk készülve. Készen állunk erre.

A Herald cikke szerint Messi érkezése előtt az Inter Miami délelőtti edzései nem vonzottak tömegeket, és volt, hogy egyedül a lap riportere ült a lelátón. Messi érkezésével ez teljesen megváltozott: hirtelen az országos és a nemzetközi sajtó is ellepte az edzéseket, a stadion felett pedig helikopter körözött, amikor Messi a családjával megérkezett a városba.

Amikor Messi és családja először lépett be a stadionba, a rajongók pedig ovációval fogadták, a testőr már akkor ott volt:


Míg korábban a játékosok a parkolón át sétáltak be a stadionba a mérkőzések napján, és a szurkolóknak lehetőségük volt pár szót váltani és szelfizni velü, Messi érkezésével ez megszűnt: a játékosokat busszal és alagúton át viszik be a stadionba.

Messi ezen kívül még külön védelmet is kapott az őt kísérő rejtélyes testőr személyében, akinek egyik fő feladata, hogy a pályára beszaladó szurkolókat távol tartsa a sztártól. A Herald cikke szerint a szigorúbb biztonsági intézkedések közé tartozott, hogy hatékonyabban biztosítják a pályát, és megakadályozzák a beszaladásokat, amik persze sokkal gyakrabban fordulnak elő olyan világsztárok esetében, mint Messi.

Hamar kiderült, hogy a testőrre szükség is van: augusztus 15-én a stadion biztonsági őreit jóval megelőzve akadályozta meg, hogy egy szurkoló odaférjen Messihez, miután a mérkőzés közben beszaladt a pályára. 

Kicsoda Messi testőre?

A közösségi oldalakon augusztus közepén kezdtek el terjedni a feltűnő testőrről készült videós összeállítások, akkor tűnt föl a rajongóknak, hogy mindenhol ott van. 

Azóta kiderült, hogy ki ő. Yassine Chueko néven azonosították (esetleg: Tcheuko vagy Cheuko), és MMA-harcos, akit egyes hírek szerint David Beckham, az Inter Miami társtulajdonosának kérésére rendeltek ki Messi védelmére. 


Instagram-oldalának tanúsága szerint ideje nagy részét eddig Franciaországban és Thaiföldön töltötte edzésekkel és versenyekkel. Az oldalát egyébként maga Messi is követi. 


Ennél többet azonban egyelőre nem lehet tudni róla, így azt sem, hol született, milyen nemzetiségű, és hány éves. A nemzetközi sajtóban az terjedt el róla, hogy az amerikai haditengerészet különleges alakulata, a Navy SEALs tagja volt, harcolt Afganisztánban és Irakban is, de ennek az információnak a valóságtartalma egyelőre kétséges. 

Mindenhol ott van

A testőr nem csak hazai pályán védi a Miami sztárjátékosát, akkor is árnyékként követi, amikor csapata idegenben játszik. Amikor Messi augusztus 19-én leszállt a csapat buszáról a Tennessee állambeli Nashville stadionjánál, ő már a busz ajtaja mellett várt rá. 

Rejtélyes testőr vigyázza Messi minden mozdulatát a pályán
Lionel Messi megérkezezik a Tenessee állambali Nashville-ben található GEODIS Park stadionba 2023. auggusztus 19-én. Fotó: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

Látható volt akkor is, amikor Messi a csapattársaival megérkezett az FC Dallas elleni mérkőzésre a texasi Frisco városában, augusztus 6-án. 

Rejtélyes testőr vigyázza Messi minden mozdulatát a pályán
Lionell Messi megérkezik a texasi Frisco városában található Toyota stadionba, az FC Dallas elleni mérkőzés előtt 2023. augusztus 6-án. Fotó: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

És akkor is árnyékként követte, amikor augusztus 23-án az Ohio állambeli Cincinnatiben lejött a pályáról U.S. Open Cup elődöntője után, amit csapata az FC Cincinnati ellen játszott. 

Rejtélyes testőr vigyázza Messi minden mozdulatát a pályán
Lionel Messi a US Open Cup elődöntője után, az Ohio állambeli Cincinnatiban. Fotó: Kareem Elgazzar-USA TODAY Sports

De ott volt akkor is, amikor Philadelphiában Messi beszállt a csapat buszába egy szállodánál. 


Nyitókép: Lionel Messi megérkezik a floridai Fort Lauderdale városában található DRV PNK stadionba, 2023. július 21-én. Mögötte a testőre. Fotó: REUTERS/Marco Bello

#Sport#lionel messi#testőr#miami#labdarúgás#foci#stadion#mls#egyesült államok#ma

Címlapról ajánljuk