Sport

A szaúdiak azt akarják elérni, hogy egy csapatuk indulhasson az európai BL-ben is

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 17. 11:54

Sokak szerint a vég kezdete lenne, ha a szaúdi focicsapatok a Bajnokok Ligájában is indulhatnának. 

Az 444.hu olasz lapértesülésekre hivatkozva azt írja, hogy elkezdődött a finom érdeklődés a szaúdiak részéről, hogy mi lenne, ha egy csapatuk szerepelhetne az európai Bajnokok Ligájában.

Az elmúlt hónapokban sztárjátékosokkal kitömött bajnokság győztese jelenleg legjobb esetben az ázsiai bajnokok ligáját vagy az Arab Bajnokcsapatok Kupáját nyerheti meg, ám ezek semmilyen szempontból nem kötelítik meg a Bajnokok Ligája színvonalát vagy népszerűségét. Egyelőre konkrétumok még nem láttak napvilágot, így vélhetően arról van szó, hogy a szaúdiak elkezdte puhatolózni, hogy volna-e rá lehetőség, hogy egy csapatot adjanak ők is a BL-be.

Az európai focinak ez azért lenne szörnyű hír, mert így sokkal nehezebb lenne azt mondani egy szaúdiak által győzködött játékosnak, hogy „ne menj el a szaúdi ligába, mert akkor nem lesz Bajnokok Ligája”.

A szaúdi bajnokság minden eddiginél erősebb nyaráról, PIF befektetési alapról és a játékospiacot egyre erőteljesebben befolyásoló, végtelen olajpénzzel kitömött szaúdi csapatokról Haraszti Ádámmal, a Sport TV riporterével beszélgettünk.

Nyitókép: Getty Images /  DeFodi Images / Contributor

#Sport#bajnokok ligája#szaúd-arábia#indulás#csapat#cristiano ronaldo#neymar

Címlapról ajánljuk