Sport

Schmitt Pál szerint szinte minden készen áll egy 2036-os olimpiára, már nem lenne olyan költséges a rendezés

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 17:26

Dénes Ferenc sportközgazdász szerint az elmúlt években tudatos építkezés folyt, a kormány készen akar állni a pályázat benyújtására. 

Több létesítmény is felépült a Momentum NOlimpia névre hallgató népszavazási kezdeményezése óta, amely a 2024-es pályázat ellen gyűjtött aláírásokat – vette észre Schmitt Pál, volt köztársasági elnök HírTv-nek adott nyilatkozatát a Népszava.  

A plágiumbotrányba belebukott volt államfő példaként a Puskás Arénát, az MVM Dome-ot, a Duna Arénát, valamint az atlétikai stadiont említette.

Tehát szinte minden készen van. Ez már nem lenne számunkra olyan költséges olimpia, amiben úgymond az ellenzők, akik nem szeretnék az olimpiát, érvelni tudnának

– fogalmazott. 

Schmitt Pál mindezt arra reagálva közölte, hogy a Momentum Mozgalom elnöke a Klubrádióban nemrégiben arról beszélt, pártja továbbra is az olimpia megrendezése ellen van. Donáth Anna ugyanakkor hangsúlyozta, nem magával az eseménnyel van bajuk, hanem azzal, milyen állapotban van az ország.

Dénes Ferenc sportközgazdász azt mondta: nagyon tudatos építkezésről van szó, az infrastruktúra, az események rendezése, a sportdiplomácia terén, készen akarnak állni a pályázat benyújtására. 

Még nem késő addig belekezdeni valamelyik sportba:


Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Sport#schmitt pál#olimpia#2036-os olimpia#rendezés#momentum mozgalom

Címlapról ajánljuk