Sport

Két évig a csapata stadionjában élt a spórolós NFL-játékos

rtl.hurtl.hu

2023. február 27. 13:02

Chad Johnson azóta több millió dollárt keresett, de így is értelmetlennek tartja, hogy drága ruhákra és autókra szórja el a pénzét.

Chad Johnson újoncként 2001-ben írta alá az első szerződését a Cincinnati Bengals csapatánál. Az NFL sok új játékosa ilyenkor kísértésbe esik, és gyorsan elveri a pénzét egy nagy házra vagy egy gyors autóra, de Johnson inkább takarékoskodott – számolt be róla a hvg.hu.

A sportoló a karrierje első két évében a Bengals stadionjában lakott. Elmondása szerint itt minden megvolt, amire csak szüksége lehetett: zuhanyzó, étkezde, tévé, kanapé, játékok. Emellett pedig rengeteget edzett, így nem látta értelmét, hogy saját otthona legyen.

Johnson végül sikeres játékos lett, tíz szezont töltött a Cincinnati Bengalsnál, egy rövid kitérővel a New England Patriots csapatánál. Annak ellenére, hogy NFL-játékosként milliókat keresett, Johnson azt mondja, soha nem érezte szükségét, hogy drága ruhákat és autókra vásároljon. Állítása szerint soha nem vett valódi ékszert, és a mai napig úgy érzi, két lábban áll földön.

Semmi olyat nem tudok venni, ami nagyobb lenne, mint a nevem

– mondta a most 45 éves sportoló. Becslései szerint fizetésének több mint 80 százalékát félre tudta tenni.

Nyitókép: Gerardo Mora / Getty

#Sport#Külföld#nfl#amerikai foci#chad johnson#spórolás#stadion#Karrier

Címlapról ajánljuk