Sport

Sokkoló videó: gyurmává változott lábát mutogatta Tiktokon a brit diszkoszvetőbajnok, rászóltak, hogy azonnal menjen orvoshoz

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 15. 17:43

Lawrence Okoye hatszor megnyomta hüvelykujjával jobb lábszárát, mire hat kerek bemélyedés keletkezett a sípcsontja fölött a bőrén. A bizarr tünetek miatt végül orvoshoz fordult, és milyen jól tette.

Bizarr videót posztolt tavaly év végén a Tiktokra a 31 éves Lawrence Okoye, egykori amerikai futballista, jelenleg brit profi atlétikai sportoló, írja a Daily Star.

A fedettpályás atlétikai számokban jeleskedő diszkoszvetőbajnok azt írta videójához, hogy „ne mondjátok, hogy nem szóltam! ez undorító”. A felvételen az látható, hogy Okoye hatszor megnyomta hüvelykujjával jobb lábszárát, mire hat kerek bemélyedés keletkezett a sípcsontja fölött a bőrén. A bemélyedések nem szűntek, a látvány olyan volt, mintha gyurmába nyomkodta volna ujját a sportoló.


A Tiktok felhasználói próbálták gyorsan diagnosztizálni a furcsa jelenséget, és sokan sürgették Okoye-t, hogy minél hamarabb forduljon orvoshoz. Ödéma, vese-, máj- vagy szívproblémák – tippelgettek. A videót több mint 8 milliószor nézték meg a borzongásra vágyók.

Két héttel a klip közzététele után Okoye új videóban nyugtatta meg követőit, hogy már jól van, megszűnt lába gyurmaállapota. Elmondta, hogy orvosai cellulitiszt diagnosztizáltak nála, egy olyan bőrfertőzést, amely antibiotikumokkal kezelhető, de kezelés nélkül veszélyessé válhat.


„Cellulitisz nevű fertőzésem volt. Ezt általában baktériumok okozzák, amelyek nyílt sebből kerülnek a szervezetbe.”

Ezután néhány heget mutatott a lábán, azt magyarázva, hogy egy közelmúltbeli sérülés tette lehetővé a baktériumok bejutását a szervezetébe.

A cellulitisz alapvetően egyszerűen gyógyítható betegség, szakszerű és gyors orvosi kezelés nélkül a fertőzés átterjedhet a test más részeire, például a vérre, az izmokra és a csontokra, és a kialakult súlyos szövődményei végtagvesztéshez, egyes esetekben akár halálhoz is vezethetnek.

#Sport#betegség#diszkoszvetés#lawrence okoye#cellulitisz#tiktok

Címlapról ajánljuk