Sport

Az MLSZ minden korlátozás nélkül engedélyezi a Nagy-Magyarország térkép használatát

rtl.hurtl.hu

2023. január 26. 17:41

A szövetség azon van, hogy az UEFA se büntesse a térkép használatát. 

„Ebben a kérdésben egyértelműen kommunikált az MLSZ. A Nagy-Magyarország térkép használatát minden korlátozás nélkül, sálon, zászlón, molinón és minden formában engedélyezi a hazai mérkőzéseken” – mondta a Nemzeti Sportnak Csányi Sándor MLSZ-elnök, aki az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) alelnöke is.

Csányi hozzátette, hogy a nemzetközi meccsekre azonban az azokat rendező szervezet, az UEFA által követett gyakorlat érvényes. „És az angolok elleni meccs után kapott egy plusz egy felfüggesztett zárt kapus mérkőzésre vonatkozó büntetéssel a hátunk mögött, sőt a fejünk fölött, valamint a szerbek elleni Európa-bajnoki selejtező előtt nyilvánvaló, hogy ennek a jelképnek a használata kapna akkora nemzetközi figyelmet, ami könnyen súlyos következményekkel járhat” – tette hozzá. 

Arra a kérdésre, hogy van-e arra esély, hogy az UEFA ne büntesse a Nagy-Magyarország térkép használatát, Csányi azt mondta, hogy remélik, hogy van.

Hozzátette, hogy az MLSZ folyamatosan kapcsolatban van az UEFA-val ebben az ügyben, már egy tavaly októberi beadványban is „igyekeztek egy konkrét ügy kapcsán elmagyarázni a döntéshozóknak, hogy nem tekintendő kirekesztő megnyilvánulásnak ennek a jelképnek a használata, illetve a folyamatban lévő ügyektől függetlenül ő maga is kezdeményezett olyan megbeszéléséket, amelyek egyértelműen tisztázzák, hogy az UEFA engedélyezi vagy tiltja, hogy megjelenjen a Nagy-Magyarország ábrázolás a lelátón.”

A kezdeményezéssel természetesen az a célom, hogy az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország jelképet

– magyarázta Csányi a lapnak.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

#Sport#csányi sándor#mlsz#magyar labdarúgó szövetség#nagy-magyarország#nagy-magyarország térkép#sál#sapka#molinó#orbán viktor#UEFA

Címlapról ajánljuk