Sport

Boris Becker szakkomentátorként tér vissza börtönbüntetése után

rtl.hurtl.hu

2023. január 3. 11:45

És még saját televíziós műsort is kap. A börtönben lefogyott, és meditálni tanította rabtársait. 

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság szakkommentátoraként dolgozik majd ismét Boris Becker, akit december közepén helyeztek szabadlábra – jelentette az MTI. A Warner Bros. Discovery tévétársaság kedden közölte, hogy a hatszoros német Grand Slam-győztes veterán az Eurosporton kommentál majd mérkőzéseket, illetve jelentkezik saját, Becker meccslabdája című műsorával.

Az 55 éves klasszis korábban is dolgozott már a sportcsatornának, legutóbb tavaly januárban, Melbourne-ben. Ezúttal viszont a müncheni stúdióban követi majd az eseményeket.

Beckert áprilisban ítélte egy londoni bíróság két és fél év szabadságvesztésre azon a címen, hogy szándékos fedezetelrejtéssel igyekezett megakadályozni adósságkötelezettségeinek behajtását, és ezzel megsértette a brit csődeljárási törvényt. 

A 2012 óta Londonban élő egykori német sportoló ellen 2017-ben indított csődeljárást egy brit bíróság, hogy hitelezői vissza tudják tőle szerezni a neki kölcsönzött jelentős, több mint ötmillió euróra rugó összeget. Később azzal vádolták, hogy igyekezett elrejteni hitelezői elől a vagyonát, és az emiatt indított perben április elején négy vádpontban is bűnösnek mondták ki.

A teniszező a per során elmondta, hogy vagyonának jelentős részét elvitte 2001-es válása, a gyermekeinek adott járandóságok, valamint apasági perének lezárása. Emellett saját bevallása szerint jelentős összeget vitt el luxus életvitelének fenntartása, aminek része volt egy havonta 22 ezer fontba (majdnem 10 millió forintba) kerülő wimbledoni ház bérlése is. 

Becker a börtönben állítólag nyolc kilót fogyott, mivel sok időt tölt az edzőteremben, rendszeresen pingpongozik, és nem iszik alkoholt. A korábbi világelső emellett a brit sajtó értesülései szerint mintegy 45 rabtársát tanítja fitneszre, helyes táplálkozásra, válságkezelésre, valamint a jóga és a meditáció egy speciális fajtájára.

A sportcsillagnak végül nem kellett letöltenie teljes büntetését, decemberben kitoloncolták Németországba, ahol már nem kellett börtönbe vonulnia. Becker december 15-én magángéppel repült haza.

Nyitókép: Boris Becker volt német teniszcsillag érkezik perének tárgyalására a southwarki koronabíróságra 2022. április 6-án. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

#Sport#Boris Becker#szakkommentátor#börtönbüntetés#tévé#televízió#tenisz

Címlapról ajánljuk