Sport

Egy brit szurkoló meghalt, kettőt meztelenre vetkőztettek Katarban

rtl.hurtl.hu

2022. november 26. 17:28

Van, akinek borzalmas fordulatot vet a világbajnokság.

Meghalt egy walesi szurkoló Dohában, aki a katari foci vb-re látogatott az országba, írja a Guardian. Kevin Davies 62 éves volt, a hírek szerint természetes halállal halt meg. Vele tartott fia és barátai, akik most gyászolnak.

Davies haláláról több futballszervezet, köztük a walesi futballszövetség vezetője is megemlékezett, és részvétét fejezte ki a családnak. Walesből különösen sok rajongó érkezett az idei vb-re, ugyanis az Egyesült Királyság tagja 1958 óta most először jutott ki a bajnokságra.

Közben pár angol rajongó sem járt jól: a keresztes lovagnak öltözött szurkolók arra panaszkodtak, hogy a helyi hatóságok nem vették tréfára a jelmezüket, és meztelenre vetkőztették őket, miután azt a kérdést szegezték nekik, hogy „azért vagytok itt, hogy muszlimokat öljetek?”, írja a Times.

Az egyik 56 éves szurkoló arról beszélt, hogy a rajtuk röhögő rendőrökön tisztán látszott, hogy csak meg akarják őket szégyeníteni. A másik szurkoló azt mondta, hogy az öltözettel senkit sem akartak megsérteni, csak a Gyalog galopp című filmre utaltak vele.

Azt is hozzátették, hogy a legtöbb helyi vagy más muszlim országból származó szurkoló egyáltalán nem sértődött meg az öltözeten, sőt, többen még közösen fotót is akart velük. A FIFA egyébként betiltotta a keresztes lovag öltözetet a világbajnokságon.

Nyitókép: EPA / Noushad Thekkayil

#Sport#foci VB#katar#brit#angol#wales#halál#meztelen#keresztes

Címlapról ajánljuk